"naredni dani će pokazati jesmo li dostojni pobjede"

Milačić: Predstoje nam mjeseci i godine rada na demontaži kleptokratskog sistema

"Nakon formiranja Vlade, koje je zahvaljujući razumu i slozi - na dobrom putu, predstoje nam mjeseci i godine rada na demontaži kleptokratskog sistema, izgradnji institucija, obnovi ekonomije i državnog dostojanstva", kazao je Milačić

19354 pregleda 4079 reakcija 20 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Marko Milačić, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Neka nam je srećna pobjeda, neka nam je srećna i vječna radost koju osjećamo ovih dana, jer smo se vratili sebi, kazao je jedan od predstavnika koalicije "Za budućnost Crne Gore" i lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je istakao da je ova koalicije vratila Crnu Goru njenom narodu, otrgla Crnu Goru od puta samouništenja i vratila je svima koji u njoj žive.

"Pokazali smo da jedinstvo u istini i sloga u pravdi ruše sve mafijaške spletke i pritiske. Povjerena nam je odluka o našoj sudbini. Pred nama su dani kada moramo pokazati da smo dostojni povjerene odgovornosti. Pred nama su izazovi da sačuvamo pobjedu, da se odbranimo od predstojećih napada, da izbjegnemo sve spletke koje će poraženi režim, kao ranjena zvijer, narednih dana preduzeti. Pred nama su dani kada moramo mnogo manje da pričamo, da neko našu priču ne bi izvrtao i zavađao nas, a mnogo više da radimo, jer je upravo to – rad, sloga, pregnuće i istrajnost – ono što nas je dovelo do pobjede i na šta naši protivnici nemaju odgovor", saopštio je Milačić.

On je poručio da je Crnoj Gori najhitnije potrebna Vlada koja će raditi u njenom interesu i za dobrobit građana, dodajući da je izborna pobjeda samo jedan korak ka tom cilju i da naredni dani treba da pokažu "ko smo, kakvi smo i hoćemo li biti dostojni pobjede".

"Nakon formiranja Vlade, koje je zahvaljujući razumu i slozi - na dobrom putu, predstoje nam mjeseci i godine rada na demontaži kleptokratskog sistema, izgradnji institucija, obnovi ekonomije i državnog dostojanstva. Zbog toga je izuzetno važno da se predstojećih dana, počevši od danas, ponašamo sa ozbiljnošću zrelih ljudi i da slavlje sa ulica premjestimo u svoja srca i umove i učinimo, svako za sebe i u skladu sa svojim mogućnostima, sve što je u našoj moći da se pobjeda sačuva, nova Vlada formira i Crna Gora spasi. Znamo kako je dočekati sunce nakon višedecenijskog mraka, ali to nas ne smije uspavati niti učiniti bezbrižnima. Prethodnih dana smo mogli vidjeti da ostaci režima imaju plan da koriste situaciju i izazivaju incidente, za koje bi optužili nas, a sve u želji da nas posvađaju i onemoguće da se Vlada formira, čime bi dobili prostor da uz dodatne mahinacije, vrate Crnu Goru pod svoje mafijaške kandže", navodi se u saopštenju Milačića.

"Ne smijemo im to dozvoliti", poručio je on i kazao da će se slaviti "kada se naša djeca vrate da žive, rade i stvaraju u Crnoj Gori".

On je kazao da će se slaviti "kada obnovimo porušene stubove Crne Gore i kada izgradimo društvo u kome će i moral i duhovnost, i ekonomija i državno dostojanstvo biti na nivou koji će nas učiniti ponosnima na zrelost i mudrost koju smo pokazali u ovim trenucima".

On je na kraju pozvao sve građane da se prisjete "u kakvoj smo atmosferi iznijeli sva dešavanja od početka ove prelomne godine, do dana današnjeg".

"Kakvo smo dostojanstvo pokazali na litijama i molebanima, kakvu smo smjernost i smirenje osjetili dok smo, otvorenih ruku i srca, sretali one koji su htjeli da isprovociraju incidente. U ovim trenucima mnogo više nego prije da pokažemo zrelost i odgovornost, jer je sada odgovornost na nama. Da budemo silni u besjedi, a ne u svađi u koju bi nas uvukli. Da budemo radikalni u istini, a ne u likovanju. Da budemo strogi u pravdi, a ne u osveti. Na nama je da pokažemo da smo dostojni da ponesemo breme koje nam je povjereno i da mudro i hrabro izgradimo našu kuću", zaključeno je u saopštenju.