Mugoša: Bez obzira na odlične rezultate kada je broj vakcinisanih u pitanju, moramo biti oprezni

"Mugoša je naveo da je ova situacija još jednom potvrdila
izuzetnu važnost javnog zdravstvenog sistema i neophodnost daljeg
jačanja tog segmenta zdravstvene zaštite"

8279 pregleda 11 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević

Nema prevelikog opuštanja, bez obzira na odlične rezultate u poslednjih par dana kada je broj vakcinisanih u pitanju. Očekuje nas turistička sezona i moramo biti veoma oprezni kako bi napravili adekvatan balans izmedju ekonomije i zdravlja, istakao je poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša tokom polemike sa Hansom Klugeom

Kluge, koji je regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, bio je gost skupštinskog odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Kako se navodi u saopštenju, Mugoša je pohvalio građane koji se u velikom broju vakcinišu, ali i potencirao izuzetan rad zdravstvenih radnika i volontera na punktovima za vakcinisanje.

"Takođe, Mugoša je naveo da je ova situacija još jednom potvrdila izuzetnu važnost javnog zdravstvenog sistema i neophodnost daljeg jačanja tog segmenta zdravstvene zaštite. Osim toga, istakao je i potrebu adekvatnijeg vrednovanja naših zdravstvenih radnika, čiji se kvalitet ne tako rijetko potpuno neopravdano dovodi u pitanje", kazali su iz SD.

Na pitanje poslanika Mugoše, vezano za određene oprečne informacije oko primanja druge doze AstraZeneke, Kluge je kazao da je preporuka SZO da druga doza AstraZeneka bude osam do 12 nedjelja nakon prve doze.

"Poslanik SD-a je pomenuo i problematiku putovanja u EU i izrazio očekivanje da će crnogorski građani moći, uz potvrdu o imunizaciji svim vakcinama registrovanim kod SZO, da putuju u zemlje EU, i zaključio da su solidarnost i jednakost temeljne vrijednosti na kojima treba da počiva savremena Evropa i svijet", piše u saopštenju.

Bonus video: