Abazović se izvinio u ime Vlade: Sve što se dešava u Vladi i parlamentarnoj većini nije za mene iznenađenje

“Moramo biti svjesni da je mnogo lako srušiti nešto, otići sa neke pozicije, ali je mnogo teško graditi društvo pomirenja”, naveo je Abazović

104820 pregleda 867 reakcija 128 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen YouTube
Abazović, Foto: Printscreen YouTube

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izvinio se u ime Vlade ako je, kako je kazao, “bilo neprimjerenih reakcija”.

“Moramo da razumijemo da smo 30. avgusta napravili nešto istorijski. Ako je neko mislio da je naš posao lagan, prevario se. Sve ovo što se dešava u Vladi i parlamentarnoj većini nije za mene iznenađenje. Radimo pod velikim pritiskom, očekivanja su veće nego što je racionalno. Ali svi mi pojedinačno imamo neki temperament i imamo neki koncept na koji se obraćamo parlamentu, javnosti i kolegama”, rekao je Abazović.

On je dodao da ovo što je govorio premijer, bilo je u domenu ukupne političke etike, a nije usmjereno prema nekom pojedinačno.

“Moramo biti svjesni da je mnogo lako srušiti nešto, otići sa neke pozicije, ali je mnogo teško graditi društvo pomirenja”, naveo je Abazović.

Rekao je da se slaže sa kritikama na račun Vlade, slaže se sa izlaganjem ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i sa njim nema loš odnos iako imaju različita viđenja nekih stvari.

Kaže da je jedina sugestija koju je dao premijeru je da izađe i kaže poslanicima da autonomno odlučuju o svemu.

"Nikako drugačije nije ni moguće, ali morate biti svjesni da sve odluke nose konsekvence. Preuzećemo odgovornost za ono što će se desiti u narednom periodu. Dajte da vidimo što su rješenja i da damo veću stabilnost Crnoj Gori", rekao je Abazović.

Bonus video: