Odbornica PzP izvinila se Careviću: Podržavam vaš izvještaj , tražim novo glasanje

"Kao odbornica u lokalnom parlamentu sa mladim stažom i nedovoljno iskustva, napravila sam grešku i umjesto da glasam za izvještaj bila sam uzdržana, što mi nije bila namjera"

37380 pregleda 311 reakcija 56 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.07.2021. 19:05h

Odbornica Pokreta za promjene Marija Vučićević saopštila je da je omaškom prilikom glasanja bila uzdržana oko izvještaja o radu predsjednika Marka Carevića, te navela da podržava njegov rad kao i Pokret za promjene, te se izvinila. zatražila je da predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića da omogući ponovno izjašnjenje.

“Povodom današnjeg glasanja o izvještaju o radu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića došlo je do tehničke greške. Dva odbornika PZP u potpunosti podržavaju gospodina Carevića i rad lokalne uprave. Naime, kao odbornica u lokalnom parlamentu sa mladim stažom i nedovoljno iskustva, napravila sam grešku i umjesto da glasam za izvještaj bila sam uzdržana, što mi nije bila namjera. Glasanje je ponovljeno i desila mi se omaška zbog čega se izvinjavam predsjedniku Opštine, njegovom timu i Pokretu za promjene. Naša partija je jednoglasno na stranačkim organima podržala ovaj izvještaj i žao mi je što sam izazvala konfuziju koja se, nadam se neće ponoviti. Zbog svega toga želim javno da saopštim da podržavam izvještaj predsjednika Carevića i u tom cilju tražim ponovno glasanje u nastavku sjednice koji će se održati u ponedeljak i na kojem ću glasati Za izvještaj o radu. To je moje pravo kao odbornice u lokalnom parlamentu i tražim od predsjednika Skupštine da omogući ponovno izjašnjavanje po ovom pitanju. S obzirom na navedeno današnje glasanje se ne može nikako smatrati relevantnim jer ne odražava stvarnu volju lokalnog parlamenta. Nadam se da će javnost razumjeti da svako može da pogriješi. Gospodin Carević ima podršku parlamentarne većine jer PZP i ja kao odbornica podržavamo Izvještaj o radu predsjednika i organa lokalne uprave”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Marija Vučićević, odbornica PZP u Skupstini Opstine Budva.

Vučićević: U ponedjeljak da se ponovi glasanje, PzP je uz Carevića

Predsjednik budvanskog Pokreta za promjene Nikola Vučićević saopštio je da ta partija podržava izvještaj o radu predsjednika Opštine Marka Carevića.

“PZP Budva podržava izvještaj o radu predsjednika Opštine. Povodom današnjeg glasanja o izvjestaju o radu predsjednika Opstine Budva gospodina Marka Carevića došlo je do tehničke omaške koja je proistekla iz očigledne manjkavosti iskustva naše odbornice Marije Vučićević, koja je spletom nenamjernih okolnosti ostala uzdržana pri glasanju.

Koristimo ovu priliku da se u ime OO PZP Budva, izvinimo predsjedniku Opštine na ovakvom postupku naše odbornice, ujedno tražimo da se u nastavku sjednice zakazane za ponedeljak, na dnevnom redu ponovi glasanje o izvještaju o radu predsjednika Opštine “, naveo je u saopštenju koje potpisuje Predsjednik OO PZP Budva, Nikola Vučićević

Bonus video: