Krivokapić: DF najavio istorijsku izdaju građana, ne prijetite nego pređite na djela

Premijer pozvao DF da još danas u Skupštini pokrenu postupak izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi

54987 pregleda 283 reakcija 277 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Premijer Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front da su ključni faktor nestabilnosti, ocijenivši da ih ne interesuje popis stanovništva, koliko obaranje aktuelne Vlade.

On je pozvao DF da skupe "političku hrabrost kojom prijete" i da još danas u Skupštini pokrenu postupak izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi.

Krivokapić je reagovao na izjavu poslanika DF-a Slavena Radunovića, koji je kazao da će taj politčki savez oboriti Vladu, sa svima koji budu htjeli da za to glasaju, ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu.

Predsjednik Vlade ocijenio je da je DF, na godišnjicu pobjede na izborima 30. avgusta, "svojim istupom zloupotrijebio volju građana".

"Ovo je, dakle, najava završnog čina procesa koji je započet prije nekoliko mjeseci, zajedničkog plana DF-a i DPS-a u obaranju ove Vlade, i, kako su takođe ranije izričito najavili, organizovanja tehničke Vlade zajedno sa DPS-om i njihovim koalicionim partijama. Da li je ovo najava istorijske izdaje naroda Crne Gore? Gospodo iz DF-a, danas su konačno pale maske", naveo je Krivokapić.

Poručio je DF-u da više ničim neće ucjenjivati Vladu, kao i da je Predlog zakona o popisu već spreman i da će u narednim danima biti predmet razmatranja na sjednici Vlade.

"To nema nikakve veze sa vama, nego sa građanima Crne Gore i sa dinamikom, u ovom trenutku proceduralno jedino mogućom, dinamikom koju nećete vi dirigovati."

On je ocijenio da DF ne interesuje popis, koliko obaranje Vlade.

"Popis je samo izgovor, te da ga održimo i realizujemo sjutra, prekosjutra biste tražili novi način da destabilizujete ovu Vladu. Da upravo vi niste rušili ovu Vladu, čak i prije nego što je formirana, da i ne govorim o zadnjim danima i mjesecima, da ste bili elementarno konstruktivni, korektni, odgovorni i zreli, možda bi popis već bio i završen."

Krivokapić smatra da ono što DF, kao dio parlamentarne većine, "uporno radi" do sada nije viđeno u političkim sistemima svjetske politike.

"Viđeno je i prirodno da nakon višedecenijske promjene vlasti promjene ne idu lako, viđeno je da ima grešaka, viđeno je da ima nezadovoljstava, ali nikada do sada nije zabilježeno da vlast obara samu sebe. Danas, na dan izborne pobjede, poručujem vam: skupite tu političku hrabrost kojom prijetite i dosađujete narodu i vlasti i još danas u Skupštini pokrenite postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj Vladi i budite sigurni da će građani Crne Gore na narednim izborima sa pravom mjerom izmjeriti nivo vaše političke ozbiljnosti i odgovornosti“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Bonus video: