Usvojene izmjene Zakona o visokom obrazovanju, DF nije prisustvovao sjednici

Ovim izmjenama će se za još dvije godine produžio rok za upis na specijalističke studije i završetak magistarskih studija bez dodatnog plaćanja školarine

69192 pregleda 273 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predlog izmjena Zakona o visokom obrazovanju usvojen je danas na vanrednoj sjednici Skupštine Crne Gore glasovima 42 poslanika.

Ovim izmjenama će se za još dvije godine produžio rok za upis na specijalističke studije i završetak magistarskih studija bez dodatnog plaćanja školarine.

Sjednici nijesu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta (DF).

Potpis za sazivanje sjednice dali su svi poslanici koalicija "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", poslanici Socijalističke narodne partije, Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije, Prave Crne Gore, Bošnjačke stranke i dva poslanika Demokratskog fronta. Za izmjene zakona je danas glasao i dio poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija...

Predlagač i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je danas na Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sve poslanike da dođu u parlament i podrže izmjene, jer "ovo ponajmanje ima veze sa politikom."

Član Odbora i poslanik DF Dragan Bojović rekao je da se, s obzirom na to da je DF u bojkotu, neće pojaviti na sjednici Skupštine "sem ukoliko to bude neophodno i potrebno da ovaj zakon prođe".

Bonus video: