Lajčak: Politička stabilnost i spremnost na kompromis ključ napretka

Đukanović kazao da su imali odlične razgovore o prioritetnim koracima Crne Gore za dinamizaciju unutrašnjih reformi i pregovaračkog procesa. "Uvijek ćemo biti na braniku evropskih i evroatlanskih vrijednosti", poručio je Bečić

14535 pregleda 5 komentar(a)
Lajčak i Đukanović, Foto: Twitter.com/Predsjednik_cg
Lajčak i Đukanović, Foto: Twitter.com/Predsjednik_cg
Ažurirano: 27.11.2021. 20:32h

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja u regionu Zapadnog Balkana, Miroslav Lajčak, sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom države Milom Đukanovićem i predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Đukanović je imao da je sa Lajčakom imao odlične razgovore o prioritetnim koracima Crne Gore za dinamizaciju unutrašnjih reformi i pregovaračkog procesa.

Bečić je naveo da su on i Lajčak, nakon sastanka u četiri oka, razgovor nastavili i sa saradnicima, uz prisustvo šefice Delegacije EU u Podgorici Kristine Oane Pope.

"Mom ličnom i velikom prijatelju Crne Gore ponovio sam svoje nepokolebljivo opredjeljenje da, usvajanjem evropskih vrijednosti i bržim ispunjavanjem zadataka sa naše EU agende, još brže koračamo na našem evropskom putu. Uvijek ćemo biti na braniku evropskih i evroatlanskih vrijednosti", napisao je Bečić na Tviteru.

Lajčak je naveo da je tokom razgovora sa Bečićem podvukao važnost toga da se Crna Gora u potpunosti usresredi na reforme i proces integracija.

"Politička stabilnost i spremnost na kompromis su ključ napretka", objavio je Lajčak na Tviteru.

Bonus video: