(INFOGRAFIK) Spajić najbolje ocijenjen ministar, na začelju Mitrović i Bratić

Premijer Krivokapić među tri najgore ocijenjena člana Vlade

22985 pregleda 99 komentar(a)
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, najbolje je ocijenjen ministar u Vladi premijera Zdravka Krivokapića - pokazali su rezultati zajedničkog istraživanja Centra za građansko obrazovanje (CGO) i agencije DAMAR.

Spajić je, prema riječima izvršne direktorke CGO-a Daliborke Uljarević, jedini ministar koji je ocijenjen na nivou trojke (3,05), a nakon njega najbolje ocjene su dobili ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović (2,89) i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić (2,86).

Uljarević ističe da se premijer Krivokapić nalazi među tri najgore ocijenjena člana Vlade (2,57).

Ispod njega su ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić (2,51) i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović (2,47).

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ima ocjenu 2,73, kao i ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić, dok slijede ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sa ocjenom 2,66, ministarka odbrane Olivera Injac sa ocjenom 2,65, ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović sa ocjenom 2,63, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Aleksandar Stijović sa ocjenom 2,60 i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sa ocjenom 2,58.

Istraživanje je sprovedeno od 16. do 24. novembra, na uzorku od 1012 ispitanika.

Bonus video: