Krapović: Rekordan broj građana glasao za promjenu, nijedan glas nije pošao za to da na vlasti bude DPS

Krapović je kazao da nakon kraha crnogorskog turizma 2020. godine, u ovoj godini smo imali umjereni oporavak turizma i ugostiteljstva

31013 pregleda 67 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.12.2021. 15:18h

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović poručio je danas da koalicija "Mir je naša nacija" neće podržati inicijativu opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi, jer bi to značilo prekrajanje izborne volje građana.

"Mi nećemo glasati za tu inicijativu, a da bi ona prošla potreban je 41 glas poslanika. Mi smo jasno iznijeli šta bi to značilo i kakve bi posljedice to podrazumijevalo u ovom tenutku ako bi se bilo ko od tih 41 poslanika odlučio da promijeni stranu, prekroji izbornu volju i prepakuje ovu izbornu većinu u nešto što ona nije", rekao je Krapović na konferenciji za novinare u Skupštini.

Kazao je da je rekordan broj građana na izborima glasao za promjenu vlasti i da nijedan glas nije pošao za to da Demokratska partija socijalista (DPS) bude na vlasti.

"To bi do kraja koruptivno i institucionalno urušilo Crnu Goru", upozorio je Krapović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da je spreman da ide na vanredne parlamentrane izbore, odgovorio je da izbori ne bi donijeli ništa novo.

"Izbori su generalno gledano rješenje svake političke situacije. U ovom trenutku stav koalicije Mir je naša nacija je da izbori treba da se održe tek 2024. godine jer u ovom trenutku izbori ne bi donijeli ništa, ne bi donijeli značajnu promjenu snaga na političkoj sceni", rekao je Krapović.

Poslanički klub Mir je naša nacija predstzavio je danas izmjene Zakona o PDV-u kojima predlažu da PDV nastavi da se obračunava i plaća po sniženoj stopi od sedam odsto od prometa usluga pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, osim alkoholnih pića, gaziranih pića sa dodatkom šećera i kafe, u objektima za pružanje ugostiteljskih usluga.

Krapović je rekao da smatraju da je Crna Gora jako daleko od završetka pandemije i završetke krize koja je najteže pogodila sektor turizma I ugostiteljstva i da je potrebno da takva mjera važi i ubuduće.

Smatra da bi Crna Gora, kao turistička destinacija, time bila značajno konkurentnija.

Prethodnim izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojeg je Skupština usvojila na sjednici 30. jula 2020. godine, predviđeno je da niža stopa PDV-a na usluge pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, osim alkoholnih pića, gaziranih pića sa dodatkom šećera i kafe, u objektima za pružanje ugostiteljskih usluga, važi do 31. avgusta 2021. godine.

Bonus video: