Krivokapić: Prelijetanje nikome sreću nije donijelo; Spajić: Medojević sam sebi dovoljan

Mislim da nema čovjeka u Crnoj Gori koji može da se prikloni grupaciji od 40 opozicionih poslanika, jer je to stara priča - poručuje premijer

41623 pregleda 88 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Današnji trenutak nije prilika za bilo kakvo ocjenjivanje ministara, pogotovo zbog političke situacije - kazao je premijer Zdravko Krivokapić, odgovarajući na pitanje s radom koja tri ministra nije zadovoljan.

"Odgovor je vrlo jasan. Ovo je godinu dana rada Vlade. Ovo je Vlada kreacije, koja unosi inovativnosti, i to može da bude važan element. Današnji trenutak nije prilika za bilo kakvo ocjenjivanje, pogotovo zbog političke situacije", rekao je Krivokapić.

Na pitanje o upražnjenom mjestu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, premijer je odgovorio da popunjavanje te funkcije ne zavisi od njega.

"Sve zavisi od volje parlamenta. To ne zavisi samo od ove Vlade. Volio bih da imam minstra pravde. U operativnom dijelu tog ministarstva, nemamo nikakvih problema", rekao je Krivokapić.

Govoreći o Vladi, on je kazao da je "ovaj tim, bez obzira ko je u njemu mogao više, kao pet prstiju na ruci."

"Svako izdvajanje nekog pojedinačnog ministra bilo bi vrlo nekorektno. Ovu Vladu je svaka kritika činila jačom i održivijom".

"Nadam se da su ovo teškoće koje svaka demokratija mora da preboli"

Krivokapić je rekao i da očekuje da se aktuelna politička situacija smiri":

"Platforma Demokratskog fronta (DF) nije upućena Vladi, već parlamentarnoj većini. Očekujem da se ova politička situacija smiri. Nadam se da su ovo teškoće koje svaka demokratija mora da preboli".

"Pronaći najbolje rješenje za KAP"

Premijer je, govoreći o situaciji u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), rekao da mu je "jasno da mnogi žele da budu privilegovani".

"Ali mjera privilegije je mjera prošlosti. Želimo da najoptimalniji način riješimo pitanje KAP-a. Činjenica je da zainteresovane strane treba da pronađu najbolje i najoptimalnije rješenje. Tržište je mjera svih nas. Želimo, u svakom slučaju, da zadržimo radnike, ali ne na način kako se to dešava u vezi ovog procesa. Radnici su zaposleni u jednom preduzeću, a rade u KAP-u", rekao je Krivokapić.

"Prelijetanje nikome sreću nije donijelo"

Odgovarajući na pitanje novinara o budućnosti Vlade, Krivokapić je kazao da mu je prihvatljivo "sve što dogovori parlamentarna većina, a ne mijenja rezulatat onoga što su građani iskazali 30. avgusta prošle godine".

Komentarišući inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja, Krivokapić je rekao da "nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranku".

"Ako se to desi, to znači da je na djelu još jedan primjer političke korupcije. Nadam se da će u takvoj situaciji istražni organi postupiti drugačije nego u prethodnim slučajevima. Bojim se da priče koje kolaju o tome po medijima i kafanama - nisu tačne. Mislim da nema čovjeka u Crnoj Gori koji može da se prikloni grupaciji 40 opozicionih poslanika, jer je to stara priča, a ovo je nova".

Premijer je kazao i da ne stoji iza liste "Ne damo Mojkovac", koja je nastupila u nedjelju na lokalnim izborima u tom gradu.

"Njihov naziv podsjeća na nevladinu organizaciju na čijem čelu sam bio. Da sam stao na čelo ili iza neke liste, onda bih sigurno bio bolji nego Demokratska partije socijalista (DPS), koja je otišla u prošlost", rekao je Krivokapić.

Spajić: Medojeviću ne traba sagovornik

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, kazao je odgovarajući na pitanje hoće li izaći na TV duel s jednim od lidera DF-a Nebojšom Medojevićem, odgovorio da je medojević "sam sebi dovoljan".

"I ne treba mu sagovornik na te teme, jer on sve zna i u sve se razumije", rekao je Spajić.

Bonus video: