SNP Petnjica: OIK usvojila naš prigovor, Duraković pokušava da napravi prekroji odluku, podnijećemo krivičnu prijavu

"SNP još jednom upozorava predsjednika da se vrati poštovanju zakona, i da ne nasijeda na naknadne pritiske, uz poziv da dostavi zapisnik sa jedine validno održane sjednice, uz prisustvo devet članova. Ukoliko to ne učini, dužni smo pravdu potražiti sudskim putem"

6389 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) u Petnjici najavio je podnošenje krivične prijave protiv Adisa Durakovića, predsjednika Opštinske izborne komisije u ovom gradu.

Duraković je kazao danas "Vijestima" da je OIK odbacila prigovor Stranke pravde i pomirenja (SPP) i SNP-a za ponavljanje glasanja na jednom većem biračkom mjestu.

Iz SNP navode da su zbog očiglednih neregularnosti tražili da se ponovi glasanje u mjestu Radmanci, što je prvobitno usvojeno, ali da Duraković pokušava da prekroji odluku.

"Sjednica OIK-a, na kojoj je postojao kvorum održana je u 9 sati, i na istoj je bilo prisutno devet od 11 članova, usvojen je prigovor i donešena odluka o ponavljanju izbora na ovom biračkom mjestu. U međuvremenu, predsjednik OIK-a, mimo svih zakonskih normi, rušeći pravo i pravdu, pokušava napraviti drugačiji, lažni zapisnik, prekrajaći volju i odluku, donešenu na pomenutoj sjednici OIK", tvrde iz SNP.

Traže da Duraković dostavi zapisnik sa jedine validno održane sjednice.

"SNP još jednom upozorava predsjednika da se vrati poštovanju zakona, i da ne nasijeda na naknadne pritiske, uz poziv da dostavi zapisnik sa jedine validno održane sjednice, uz prisustvo devet članova. Ukoliko to ne učini, dužni smo pravdu potražiti sudskim putem, uz upozerenje da je prošlo vrijeme prevara, krađa, i lažiranja izborne volje građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: