Đeljošaj Krivokapiću: Do petka isplatiti obaveze koje "Plantaže" imaju prema Tuzima

On je naveo da čekaju Krivokapića do petka u deset sati, a da će u suprotnom blokirati račun "Plantaža" tačno u podne

16196 pregleda 61 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da do petka isplati iz budžetske rezerve obaveze koje "Plantaže" imaju prema Tuzima, a on će predložiti Skupštini lokalne samouprave da ih oslobode obaveza u cilju opstanka kompanije.

"Dakle, da vidimo javno pred građanima Crne Gore da li ste sve ono kako vas nazivaju saradnici ili želite da pomognete Planatažama", kazao je Đeljošaj, regujući na navode Krivokapića da Tuzi žele da unište "Plantaže".

On je naveo da čekaju Krivokapića do petka u deset sati, a da će u suprotnom blokirati račun "Plantaža" tačno u podne.

"Sve u skladu sa zakonom i Ustavom države Crne Gore", poručio je Đeljošaj.

On je kazao da ta firma decenijama koristi imovinu koja je oduzeta njihvim precima, sa odlukama vlasti da je koriste.

"Takođe, vaša Vlada, nezakonito je našu đedovinu, sa statusom na korišćenje dala u vlasništvo Plantažama. O ovome će neko odgovarati pred organima demokratske države Crne Gore", kazao je Đeljošaj.

On tvrdi da su "Planataže" najveći neprijatelji razvoja Opštine Tuzi. "I ne samo to, ponašali su se tako svi rukovodioci do skoro. Koriste našu zemlju i nikad nijedan cent nijesu uložili u našu opštinu niti su naši građani zaposleni u ovu firme, iako na stotine i stotine zaposlenih imaju na platnom spisku", naveo je Đeljošaj.

Sada, kada imaju svoju kuću, opštinu, kako je kazao, naravno da će naplatiti zakonske obaveze.

"Nažalost, vi podstičete nezakonito djelovanje i kritikujete poštovanje zakona, ali to radite nesvjesno, jer vaša mržnja je prema Tuzima najizraženija, jer ste baš u Tuzima, prvi put “slomili glavu“, a ako krenete, ponovo ćete", kazao je Đeljošaj.

On je podsjetio da Opština Tuzi ima pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI) za rad.

"Dalje, preporuka DRI za sve opštine je da prinudno naplati porez na nepokretnost. Ministar finansija Milojko Spajić me je dodatno podržao da naplatimo prinudno sve obaveze na sastanku sa ostalim kolegama iz Zajednice opština", poručio je Đeljošaj.

On je naveo da Krivokapiću nije problematično što su u Plantažama dijelili na stotine hiljada eura i imali razne nezakonite bonuse, nego je problem jer Opština Tuzi radi po zakonu i Ustavu Crne Gore.

Bonus video: