SNP: Predsjedništvo smatra da je manjinska vlada jedno od mogućih rješenja, cijeni postupak Abazovića

"Ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije "Crno na bijelo", koji su inicirali koncept ekspertske vlade, mi možemo konstatovati da smo i mi nezadovoljni radom iste", poručili su iz SNP

39147 pregleda 355 reakcija 106 komentar(a)
Predsjedništvo SNP, Foto: SNP
Predsjedništvo SNP, Foto: SNP

Predsjedništvo Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rješenja za izlazak iz ove teške političke situacije, saopšteno je iz SNP.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na današnjoj pres konferenciji model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Iz SNP je saopšteno da je na danas održanoj sjednici Predsjedništva SNP ocijenjeno da postojeća Vlada Crne Gore nema podršku parlamentarne većine i da se mora u što skorijem roku razriješiti ova teška politička situacija.

"Ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije "Crno na bijelo", koji su inicirali koncept ekspertske vlade, mi možemo konstatovati da smo i mi nezadovoljni radom iste. Predsjedništvo SNP CG cijeni postupak lidera URA-e Dritana Abazovića, koji je imao odgovornost da postavi pitanje povjerenja Vladi čiji je on potpredsjednik, pošto na mnogobrojne pozive parlamentarne većine to nije uradio aktuelni premijer", ističe se u saopštenju SNP.

Oni su dodali da su "minulih mjeseci ukazivali da je pitanje povjerenja Vladi značajno zbog toga jer je status kvo neodrživ i ne vodi napretku na putu ka EU".

"Građani Crne Gore su umorni od svakodnevnih političkih sukoba i ističemo da je ovo najjednostavniji i najkorektniji način izlaska iz političke krize u kojoj se nalazi naše društvo", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: