Bilčik: Pozdravljam svaki razvoj događaja koji vodi stabilnoj vladi sa pouzdanom većinom u parlamentu

"Sve odluke su isključivo u rukama crnogorskih političara. Na onima koji danas sjede u Skupštini je da odluče koji je najbolji izlaz iz trenutne vladine pat pozicije", rekao je Bilčik za “Vijesti”

28444 pregleda 150 reakcija 40 komentar(a)
Bilčik, Foto: Luka Zeković
Bilčik, Foto: Luka Zeković

Poslanik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik poručio je da je Crnoj Gori potrebna stabilna i predvidljiva vlada sa jasnom i pouzdanom većinom u parlamentu da podrži sve ključne proevropske reforme.

"Zato pozdravljam svaki razvoj događaja koji bi mogao podržati takvo konstituisanje parlamentarne većine u Podgorici, koja može pogurati Crnu Goru naprijed na njenom putu integracije u EU", rekao je Bilčik za “Vijesti” komentarišući predlog za formiranje manjinske vlade kojeg je juče predstavila koalicija Crno na bijelo.

Bilčik, koji je kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP), kazao je da će nastaviti da pomno prati aktuelnu političku situaciju.

"Sve odluke su isključivo u rukama crnogorskih političara. Na onima koji danas sjede u Skupštini je da odluče koji je najbolji izlaz iz trenutne vladine pat pozicije. I mogu samo podstaći političke lidere u zemlji da imaju na umu da odlučujuća većina građana podržava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji", rekao je Bilčik.

Povezani članci

18. Januar 2022.

Kraj nestabilnosti ili uvod u nove izazove

Bonus video: