Demos: Dogovor o modalitetima izlaska iz duboke krize postići u parlamentarnoj većini ostvarenoj na izborima

Iz te partije su kazali da nijesu nimalo iznenađeni "posljednjom proizvodnjom haosa i agonije iz, u dužem periodu, nedorasle i problematično formirane vlade"

4922 pregleda 6 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Dogovor o modalitetima izlaska iz duboke krize treba postići u parlamentarnoj većini koja je ostvarena na izborima, saopšteno je iz Demosa.

Iz te partije su kazali da nijesu nimalo iznenađeni "posljednjom proizvodnjom haosa i agonije iz, u dužem periodu, nedorasle i problematično formirane vlade".

Oni su podsjetili da su, istog dana nakon inicijative "Crno na Bijelo" za formiranje manjinske vlade, saopštili da do nove vlade treba doći kolegijalnim dijalogom i korektnim dogovorom u parlamentarnoj većini.

Iz Demosa su naglasili da treba uvažiti sve komponente parlamentarne većine.

“Demos ostaje dosljedan stavu koji odgovara volji građana i pravilima parlamentarne demokratije - da u parlamentarnoj većini, koja je ostvarena na izborima, treba postići dogovor o modalitetima izlaska iz duboke krize”, naveli su iz te partije.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Krivokapić je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je manjinska vlada prevara.

Bonus video: