Danilović: Ovako najavljeno i zamišljeno formiranje nove, manjinske vlade nije u skladu sa Ustavom

"Niko od nas nema pravo da se povuče pred ucjenama i političkom korupcijom"

20990 pregleda 50 reakcija 35 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Ovako najavljeno i zamišljeno formiranje nove, manjinske vlade, nije u skladu sa Ustavom, saopštio je danas lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović.

"Prekršilo bi se više članova najvišeg pravnog akta koji su međusobno povezani. Ukoliko predsjednik Skupštine i Vlada budu istrajni u namjeri da to ne dozvole imaće i bezrezervnu podršku Ujedinjene Crne Gore", istakao je Danilović.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je manjinska vlada prevara.

Danilović je dodao da je "naša obaveza da ne dozvolimo pravno nasilje".

"Niko od nas nema pravo da se povuče pred ucjenama i političkom korupcijom. I da ne zaboravimo, iako bi sada neki to željeli, većina poslanika pokrenula je inicijativu "nepovjerenja" predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, zbog kršenja Ustava. Među onima koji su glasali za bile su i dvije trećine potpisnika Memoranduma. Sve dok se ne izjasni Ustavni sud o njegovoj povredi Ustava njegov legitimitet u Skupštini ne postoji", zaključio je Danilović.

Bonus video: