Laković: U gaženje odluke naroda iz avgusta 2020. uplele se parastrukture iz dijela bezbjednosnog sektora

"Montiranje nove hobotnice, gore je nepočinstvo od onog koje je počinila stara. Ko nije mogao da sakrije svoje prljave ruke, jedini izlaz može da vidi u rušenju volje građana Crne Gore i vraćanju u kandže onih koje smo smijenili na izborima 30. avgusta 2020. godine"

47766 pregleda 44 reakcija 34 komentar(a)
Laković, Foto: Screenshot/TV 5 Uzice
Laković, Foto: Screenshot/TV 5 Uzice

Savjetnik premijera za bezbjednost Vojo Laković tvrdi da su se "u pokušaj grubog gaženja odluke naroda iz avgusta 2020. uplele parastrukture iz dijela bezbjednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja".

On, kako je saopšteno iz kabineta premijera, je naveo da je Crna Gora "dovedena u bezbjednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji".

"Politička scena i igranje voljom i trpljenjem građana nisu slučajni i nisu bez cilja. Golim okom je vidljivo da su se u pokušaj grubog gaženja odluke naroda iz avgusta 2020. uplele parastrukture iz dijela bezbjednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja. Da bi se demontirala opasna hobotnica, potrebno je mnogo hrabrosti, nepokolebljive odlučnosti, kao i velikog poznavanja sektora bezbjednosti - ko ga je činio i šta je ko činio, dok je ugrožavana bezbjednost građana i države. U nedostatku ove ozbiljne zapitanosti i još potrebnijih preciznih odgovora, aždaja palog bivšeg režima prvo je počela da se pridiže, a ovih dana i da udara vatrom u temelje nove nade za Crnu Goru. Na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, već su na udaru državna stabilnost i građanski mir", naveo je Laković.

Prema njegovim riječima "nema više prostora za skrivanje iza floskula".

"Maske je potrebno skinuti. Ko ne želi da je skine, doživjeće da mu bude strgnuta, jer građani hoće i zaslužuju istinu. Građani Crne Gore, istina je upravo ona koju i sami vidite i nisu vam potrebni tumači. Prepoznajemo ko ne smije, ne zna i ne želi da uđu u mrak i iz njega izvuče mračne tajne mračnih moćnika bivšeg sistema bezbjednosti. Nažalost, među onima koji nas drže u mraku, nalaze se i oni koji su, navodno naši, a još navodnije, nisu njihovi. Jesu. Njihovi su sve dok nisu naši! Jesu, njihovi su sve dok odbijaju da se s njima sukobe. Njihovi su, a ne naši, jer upravo njih drže u moći. Njihovi su, a ne naši, jer hoće da slome nas, a ne njih. Njihovi su jer više nisu čisti, a nečisti ne mogu biti naši. Nečisti su, jer nisu htjeli, nisu smjeli i najgore od svega - neki su postali čak i njihovi taoci", naveo je Laković.

Dodaje i da kao univerzitetski profesor bezbjednosti i ekspert sa akademskom titulom za kontraterorizam i borbu protiv organizovanog kriminala, poručuje građanima da je "Crna Gora dovedena u bezbjednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji".

"Ovdje se našla vođena navalentnim i ambicioznim djelovanjem struktura koje nisu promptno pristupile osnovnom bezbjednosnom zadatku – demontiranju hobotnice u bezbjednosnom sektoru. Montiranje nove hobotnice, gore je nepočinstvo od onog koje je počinila stara. Ko nije mogao da sakrije svoje prljave ruke, jedini izlaz može da vidi u rušenju volje građana Crne Gore i vraćanju u kandže onih koje smo smijenili na izborima 30. avgusta 2020. godine. Krizu ne mogu riješiti oni koji su je stvorili i koji žele da je prodube".

Navodi i da za sve postoji rješenje.

"Postoje ljudi koji smiju, koji umiju i koji hoće. Ne sumnjajte u to! Svima je jasno kome je potreban politički i bezbjednosni blic krig! Kome je potrebno urušavanje svih tekovina 30. avgusta?! Gospodo, preigrali ste se. Nastupa blic krig dubinskog preispitivanja. Ko prođe ovaj poligraf, obezbijedio je svijetlu političku budućnost! Ko, pak ne prođe, taj je izdao!“, naveo je Laković.

Bonus video: