Demokrate: Izdajnici ruše Vladu kako bi spasili nosioce organizovanog kriminala i korupcije

"Niko danas nije lud da povjeruje u priču ljudi, koji niti imaju povjerenje niti su navikli da račune polažu građanima, da će se na podršci kriminogenog DPS-a graditi vladavina prava, reforme sudstva i tužilaštva, postizati pravedni epilozi brojnih kriminalnih i korupcionaških afera DPS-a, donijeti i sprovoditi Zakon o prijeklu imovine"

12863 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je spriječila pokušaj izbora Tužilačkog savjeta "po mjeri crnogorske mafije" i time obezbijedila nezavisan TS.

Kako se navodi u saopštenju Demokrata to je i razlog "zbog čega sad izdajnici ruše Vladu kako bi spasili nosioce organizovanog kriminala i korupcije".

Iz Demokratske Crne Gore su reagovali na navode Jovane Marović, potpredsjednica Građanskog pokreta URA. koja je kazala da je Demokratski front sa Demokratama, uslovio izglasavanje Tužilačkog savjeta njihovim ulaskom u Vladu.

"Jasno je i lažnoj NVO aktivistinji Jovani Marović da im je u cijeloj priči izdaje volje građana Crne Gore i spašavanja mafije ostalo samo da se služe lažima. U tom cilju će nastaviti da ignorišu krajnje jasan glas građana koji čuju ovih dana. Već neko vrijeme kao pokušaj opravdanja za izdaju uporno plasiraju laži kako su Demokrate "uslovile izglasavanje TS rekonstrukcijom Vlade". Pokušavaju na sve načine da dezavuišu javnost, samo im je poblem to što svako zna da je to obična gomila laži. Baš kao i svaka druga priča koju nervozno ovih dana, u komemorativnoj atmosferi, pokušavaju saopštiti građanima Crne Gore, zbog korupcije kojoj su, prema sopstvenom priznanju, skloni", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaji i da su "građani davno prozreli i razvlastili nekad jaki DPS".

"Pa je iluzorno da ne vide o čemu se radi u akcijama grupice političkih amatera koji su putem najveće izdaje građana ušli u projekat spašavanja mafije. Niko danas nije lud da povjeruje u priču ljudi, koji niti imaju povjerenje niti su navikli da račune polažu građanima, da će se na podršci kriminogenog DPS-a graditi vladavina prava, reforme sudstva i tužilaštva, postizati pravedni epilozi brojnih kriminalnih i korupcionaških afera DPS-a, donijeti i sprovoditi Zakon o prijeklu imovine".

Demokrate navode i da "niko danas nema dilemu da bi ta nesrećna manjinska Vlada bila samo kratkotrajna igračka DPS-a i mafije, i da je njeno stvaranje plod najjasnije političke korupcije. Evropski, nema šta".

"Međutim, neka se izdajnici ne nadaju; neće im poći za rukom, baš kao što nije ni namjera da im TS bira Ljubo Bigović i da spase brata Katnića i njihovog istinskog lidera, Brana Mićunovića. Spriječili smo pokušaj izbora Tužilačkog savjeta po mjeri crnogorske mafije i obezbijedili nezavisan TS, zbog čega sad izdajnici ruše Vladu kako bi spasili nosioce organizovanog kriminala i korupcije. Hrabro nema šta. I na kraju, izdajnici su dužni da građanima Crne Gore jasno saopšte ko im je ponudio 21 milion eura", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: