Protest u Nikšiću, napadnut i dopisnik TVCG

"Okupili smo se da bismo poručili da ćemo slobodu braniti na ovim ulicama", kazao je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković

56706 pregleda 89 reakcija 88 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.01.2022. 19:20h

U Nikšiću je večeras održan protest sa kojeg je poručeno da je cilj skupa odbraniti izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. godine i spriječiti "najveću izdaju" Crne Gore. Za petak najavljeno novo okupljanje.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković (Demokrate), koji je bio na čelu kolone, kazao je okupljenima pred zgradom Opštine da se radi o spontanom skupu zbog "izdaje koja se sprema u Podgorici".

"Okupili smo se da bismo poručili da ćemo slobodu braniti na ovim ulicama. Ne da branimo Vladu niti jednog političara, već slobodu i veliku, istorijsku i najljepšu pobjedu ostvarenu 30. avgusta", kazao je on.

Rekao je da neće dozvoliti da neko novac opredijeljen za građane "da ili vrati mafiji, Branu Mićunoviću i organizovanoj kriminalnoj grupi".

Okupljanje je počelo na Trgu Šaka Petrovića, a na stepenicama koje vode do manastira okupljeni su razvili veliku trobojku i došlo je do međusobnog svađanja okupljenih.

Slobodana Doknića, dopisnika TVCG koji je snimao, verbalno i fizički je napao nepoznati mladić, koji mu je tražio da izbriše snimak i pokušao da mu uzme telefon.

foto: Svetlana Mandić

Prisutne novinarke su upozoravale mladića da je riječ o novinaru koji službeno obavlja svoj posao.

Policija je na informativan razgovor privela u svojstvu građanina Doknića i pomenutog momka da od njh uzmu izjave.

Okupljeni su skandirali "Uzeo si pare Dritane" i "Jokoviću piz**, Srbe si izd'o".

Oni su htjeli da blokiraju saobraćaj, ali im je Vuković predložio da idu pješačkom zonom.

Nikšić protest
foto: Svetlana Mandić

Vuković je nakon govora pred Opštinom pozvao okupljene da se mirno raziđu.

Bonus video: