Protest u Podgorici: Išli i do prostorija SNP-a, najavili nova okupljanja

Okupljeni poručili da će nastaviti sa skupovima i pozvali političare da im se pridruže

66436 pregleda 89 reakcija 89 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Boris Pejović
Sa protesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.01.2022. 22:04h

Par stotina građana, koji se protive inicijativi za formiranje manjinske vlade, protestovalo je večeras u Podgorici.

Građani su, nakon blokade Bulevara Svetog Petra Cetinjskog došli i do prostorija Socijalističke narodne partije (SNP), gdje su uzvikivali "izdaja".

Sa skupa u centru Podgorice prethodno je poručeno da će nastaviti okupljanja, da brane pobjedu sa izbora 30. avgusta 2020. godine.

Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora je kazao da je i URA, kao i druge partije, u izbornoj kampanji saopštavala da neće sa Demokratskom partijom socijalista nakon izbora. "Sad je jasno da je URA bila trojanski konj", kazao je on.

Istakao je da lider te partije i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović "sve ruši vraćajući Mila i njegovu tiraniju." Pozvao je i političare da im se pridruže.

"Uzeo si pare, Dritane" uzvikivali su građani. Prilazi zgradi Vlade su zatvoreni, a okupljeni su tokom skupa blokirali saobraćaj na bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Stanka Dragojevića.

Nije poznato ko je organizator okupljanja.

Partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza protesta i da ne znaju ko je organizator.

Na skupu kod Vlade su viđeni poslanici Danilo Šaranović (Demokrate) i Marko Milačić (Prava), kao i savjetnici predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Koalicija "Crno na bijelo" podnijela je juče Skupstini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, a predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je sjednicu, na čijem dnevnom redu je ta inicijativa, zakazao za 4. februar.

Na pres konferenciji 17. januara, ta koalicija je predlozila model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Bonus video: