Kako se na Vladi glasalo o predlogu za skraćenje mandata Skupštini

Vlada Crne Gore je danas dostavila Skupštini predlog odluke o skraćenju mandata parlamentu, koji bi, ako dobije potrebnu podršku, bio uvod u vanredne parlamentarne izbore

46202 pregleda 153 reakcija 48 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Premijer Zdravko Krivokapić, ministar finansija Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministarka odbrane Olivera Injac i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, podržali su na današnjoj elektronskoj sjednici Vlade odluku da se Skupštini dostavi predlog o skraćenju mandata parlamentu - saznaju "Vijesti".

Protiv inicijative bili su vicepremijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić bila je uzdržana.

Vlada Crne Gore je danas dostavila Skupštini predlog odluke o skraćenju mandata parlamentu, koji bi, ako dobije potrebnu podršku, bio uvod u vanredne parlamentarne izbore.

Premijer Krivokapić je napisao na Tviteru da "nakon jasno iskazane namjere da URA, DPS i njegovi sateliti, na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji".

Prva vanredna sjednica Skupštine će se, na zahtjev Vlade, održati 3. februara u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda - Predlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Predlogom za izbor novog vicepremijera.

Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica će se, na zahtjev Vlade, održati 4. februara u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine.

Treća sjednica će se, a na zahtjev 31 poslanika, održati istog dana u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Bonus video: