Injac: Neodgovorni pojedinci pokušavaju revitalizovati hibridni režim

"Više nijedan nepotkupljivi i slobodoumni građanin Crne Gore neće dozvoliti novu političku korupciju i prekrajanje izborne volje građana", kazala je ministarka

26126 pregleda 479 reakcija 72 komentar(a)
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane

Politički postupci potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Građanskog pokreta URA predstavljaju pokušaj prekrajanja izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine, saopštila je ministarka odbrane Olivera Injac.

Kazala je da su na tadašnjim parlamentarnim izborima "korumpirani režim DPS-a i njegovi sateliti poslati u političku prošlost".

Injac je ocijenila da koncept nove i kako je kazala, antiustavne, manjinske vlade predstavlja prečicu kojom "neodgovorni pojedinci pokušavaju revitalizovati hibridni režim i njegove glavne perjanice", kroz postupno i postepeno vraćanje na vlast.

"Oni koji žele da stopiraju reformske procese u zemlji, čine to sa ciljem da zaustave demontažu hibridnog režima i očuvaju njihove, prethodno etablirane i oprobane, kriminalne poslove", saopštila je Injac.

Pozvala je građane da se zapitaju kome odgovara destabilizacija političkih prilika u zemlji. "Upravo kracima i reliktima hibridnog režima, koji nam je ugrožavao slobodu decenijama", dodala je.

Time se, kako je kazala, direktno ugrožava budućnost i prosperitet, evropeizacija i demokratizacija Crne Gore.

Jedino fer i pošteno rješenje su vanredni parlamentarni izbori, smatra ministraka odbrane.

"Građanska svijest se probudila, i više nijedan nepotkupljivi i slobodoumni građanin Crne Gore neće dozvoliti novu političku korupciju i prekrajanje izborne volje građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: