URA: Krivokapić izdao Abazovića kad je tajno pregovarao sa manjinama da nas izbaci iz Vlade

"Krivokapić ne preza od neistina i prevara koje je baštinio od početka svog mandata, zbog čega mu i izmiče mjesto premijera", saopštili su iz Građanskog pokreta URA

29427 pregleda 359 reakcija 55 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA oglasio se povodom današnje izjave premijera Zdravka Krivokapića, kazavši da je predsjednik Vlade taj koji je izdao vicepremijera Dritana Abazovića kada je, kako tvrde, tajno pregovarao sa političkim predstavnicima manjinskih naroda o izbacivanju URE iz vlade.

"Dok očajnički pokušava da poput bivšeg režima uzurpira mjesto na koje je došao, a sve zahvaljujući ideji i podršci Građanskog pokreta URA, aktuelni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ne preza i od njemu svojstvenih neistina. Prva u nizu neistina je da je Dritan Abazović izdao njega, jer sjetimo se da je upravo Zdravko Krivokapić nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra tajno slao pojedine ministre da razgovaraju sa partijama manjinskih naroda i ponude im da u Vladu uđu umjesto URE, ali i da za zamjenu URE dobiju dodatne funkcije", navodi se u saopštenju.

O tome je, podsjećaju, jasno u javnosti govorio predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, a od strane premijera to nikada nije demantovano.

"Druga u nizu neistina je da se izdaja želi pripisati URI, ako se zna da je Zdravko Krivokapić na bestidan način u ulozi tobožnjeg nestranačkog premijera sve vrijeme pravio partiju, koju formalno nije imao, a u suštini zapošljavao u javnoj upravi njene buduće kadrove. Da je tako pokazali su i lokalni izbori u nekoliko gradova, gdje je Krivokapić pod plaštom nezavisnih lokalnih listi, promovisao svoju političku ideju. Legitimno, ali prevarantski, opet svojstveno njemu", dodaju iz URE.

Sada kada su, kako su kazali, stvari postale jasne, Krivokapić "ne preza od neistina i prevara koje je baštinio od početka svog mandata, zbog čega mu i izmiče mjesto premijera".

"Stoga je najmanje pozvan da bilo kome drži lekciju o pomenutom. Krivokapiću, kasno ste se sjetili da od sebe pravite žrtvu i igrate na kartu patetike", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: