Mandić danas sa Lekićem, narednih dana i sa ostalim predstavnicima vladajućih stranaka

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović kazao je da će se odazvati i pozivu za sastanak, koji je sinoć indirektno uputio Abazović

19968 pregleda 337 reakcija 58 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Počeli su pregovori unutar vladajuće većine koje je incirao Demokratski front, javlja Radio Crne Gore.

Za danas je planiran razgovor lidera DF-a Andrije Mandića i čelnika Demosa Midraga Lekića, a narednih dana Mandić će se sastati i sa ostalim predstavnicima vladajućih stranaka. Poziv će, kažu, uputiti i predsjedniku Skupštine i lideru Demokrata Aleksi Bečiću.

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović kaže za Radio Crne Gore da će se odazvati i pozivu za sastanak, koji je sinoć indirektno uputio potpredsjednik Vlade i lider URE Dritan Abazović.

Smatra ipak da bi Abazović trebalo da provjeri svoje navode po kojima zapadni zvaničnici Front ne vide kao partnera.

Radunović navodi da su više puta čuli izjave Gabrijela Eskobara i drugih predstavnika SAD-a da u Frontu ne vide partnera, ali su takođe čuli da će “Amerika sarađivati sa svakom Vladom Crne Gore, koja je demokratski izabrana voljom njenih građana, tako da su se stvari malo promijenile, a pojedini zvaničnicici shvatili da su pretjerali”.

“Ako bismo bukvalno tumačili ono što je sinoć rekao gospodin Abazović Javnom servisu, to bi značilo da on lično i oni koji razmišljaju kao on, pristaju na činjenicu da je Crna Gora kolonija i da se na neki način kandiduju za guvrenera kolonije koji ispunjavaju želje, poterebe i interse drugih država, zanemarrujući u potpunosti volju crnogorskih građana”, zaključuje Radunović.

Bonus video: