Krivokapićev kabinet: Nova zajednička aktivnost koalicije DPS-URA će biti udruženi bojkot vanredne sjednice Skupštine

Ističu i da u potpunosti razumiju poruke međunarodnih partnera da probleme treba da rješavaju unutar institucija, ali da sinhronizovane najave Ivana Vukovića i Dritana Abazovića o onemogućavanju kvoruma, odnosno bojkotu sjednice, dovode do nezaobilazne blokade Skupštine već pri prvoj vanrednoj inicijativi

33595 pregleda 110 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Iz kabineta presjednika Vlade Zdravka Krivokapića saopštili su da Demokratska partija socijalista (DPS) i Građanski pokret URA kao novi koalicioni partneri nisu zainteresovani za institucionalno djelovanje, već isključivo za sopstvene zakulisne dogovore, kao što je ideja o novoj - antiustavnoj - manjinskoj vladi.

Ocijenili su da tome svjedoče sinoćnji televizijski nastup Dritana Abazovića i poruke koju je tvitovao u četvrtak "odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković", da se o inicijativi Vlade za skraćenje mandata Skupštini ne može raspravljati ukoliko na zakazanoj sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik.

"Više je nego očigledno da će nova zajednička aktivnost koalicije DPS-URA biti udruženi bojkot vanredne sjednice Skupštine, koju je inicirala Vlada, a na kojoj će se raspravljati o dva izrazito važna institucionalna pitanja", saopštili su oni.

Ističu i da u potpunosti razumiju poruke međunarodnih partnera da probleme treba da rješavaju unutar institucija, ali da sinhronizovane najave Ivana Vukovića i Dritana Abazovića o onemogućavanju kvoruma, odnosno bojkotu sjednice, dovode do nezaobilazne blokade Skupštine već pri prvoj vanrednoj inicijativi.

"Dodatno, kada je centralna institucija blokirana, ona nije u mogućnosti da obavlja nadležnosti utvrđene Ustavom, pa se stoga upravo od strane koalicije DPS-URA nameću vaninstitucionalna rješenja. Na svu sreću, Ustav Crne Gore prepoznaje građanina kao nosioca suvereniteta i zaštitnika izborne volje", saopštili su iz Kabineta premijera.

Bonus video: