MPNKS: Bratić ni na kraj pameti nije bilo da vrijeđa manjine, nabrojani su političari...

"To što DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da ministarku Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojoj su 30 godina vladali i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport , tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao mi je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama"

26022 pregleda 180 reakcija 143 komentar(a)
Bratić govori na večerašnjem protestu, Foto: Boris Pejović
Bratić govori na večerašnjem protestu, Foto: Boris Pejović

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je na večerašnjem protestu bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

"Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić je u svom obraćanju na večerašnjem protestu pitala vrhušku SNP (Socijalistička narodna partija), da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem,Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati temeljni ugovor? Svi nabrojani su političari koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovjesti i sa njima planirate da potpišete temeljni ugovor? Citiraćemo vam i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković koja je u jednom skupštinskom izlaganju rekla: "A što se tiče manastira Cetinjskog, i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zakon o slobodi vjeroispovjesti, jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, SIGURNO VAŽITI VIŠE NEĆE!!“ Je li ovo društvo sa kojima planirate da potpišete temeljni ugovor???", ističe se u saopštenju MPNKS.

Bratić je večeras u U Podgorici prisustvovala protestu protiv najave "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade.

Iz MPNKS su dodali da je "Bratić večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim ovim ljudima bila na ulici".

"I večeras je to učinila opet jer pojedini predstanici vladajućih partija spremaju povratak DPS-SDP-SD koalacije na mala vrata. Nije bila tu da brani ni svoju ni bilo čiju drugu fotelju. I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske pravoslavne crkve. Na večerašnjem protestu ministarka Bratić je bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu. To što DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da ministarku Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojoj su 30 godina vladali i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport , tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao mi je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama. Gdje ste bili poštovani predstavnici medija, NVO sektora, predstavnici opozicije kada je ministarka Bratić fizički napadnuta? Je li to bio napad na srpski narod? Gdje ste bili kada je na društvenim mrežama osvanula najogavnija karikatura ministarke Bratić? Da li je to bio napad na srpski narod? Gdje ste kada svakoga dana predstavnici opozionih partija u parlementu nazivaju ministarku Bratić najgorim mogućim imenima? Je li to napad na srpski narod?", piše u saopštenju MPNKS.

Iz tog Vladinog resora su rekli da još jednom pozivaju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika SNP Vladimira Jokovića "da ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje, da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali "traktore" za srpski narod, spremali otimanje svetinja Srpske pravoslavne crkve".

"Prethodnih dana smo svjedoci da su mnoge maske pale, svi smo pokazali svoja lica, svi smo pokazali političku hrabrost ili politički kukavičluk, neko je pakazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu Božijeg jagnjeta. Skrivajući se iza pojedinih naroda u Crnoj Gori pojedinci pokušavaju sakriti svoj politički kukavičluk. I kao što reče Marko Miljanov objašnjavajući odnose Kuča i Arbanaških plemena: "U mom se plemenu govori naški i arbanaški. Oni su oba moji. Osim toga, između mojega plemena i sjevernih arbanaških, nema granice. I ja i moji plemenici idemo slobodno kod njih i oni dolaze kod nas. Kada pođemo tamo, ja zborim arbanaški, a oni naški. Kad oni dođu kod nas, ja govorim arbanaški, a oni naški". Večeras, ministarka nije govorila samo srpskim, crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, govorila je jezikom slobode", zaključuje se u saopštenju MPNKS.

Bonus video: