Krivokapić bi da smijeni Radulovića: Pregovore o ulasku u EU vodiće Milatović?

Izmjenom odluke, o čemu se trenutno glasa na elektronskoj sjednici Vlade, trebalo bi da se promijeni šef Državne delegacije za pristupanje EU ukoliko predlog premijera dobije većinsku podršku Vlade

51429 pregleda 99 reakcija 99 komentar(a)
Milatović, Foto: Savo Prelević
Milatović, Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je izmjenu Odluke kojom je definisana državna struktura za Pregovore o pristupanju Evropskoj uniji i o tome se razgovora na elektronskoj sjednici Vlade koja je u toku, saznaju "Vijesti".

Izmjenom te odluke, o čemu se trenutno glasa na elektronskoj sjednici Vlade, trebalo bi da se promijeni šef Državne delegacije za pristupanje EU ukoliko predlog premijera dobije većinsku podršku Vlade.

Krivokapić je tražio da se umjesto ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića na čelo delegacije imenuje ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatovića.

Sagovornik Vijesti je objasnio da je odluka akt kojim se uspotavljaju ključna tijela na političkom i ekspertskom nivou s jasnim zaduženjima, kako bi se u kontinuitetu pratila dinamika pregovaračkog procesa i kvalitet sprovođenja reformi.

Bonus video: