MCP: Nismo dali podršku manjinskoj vladi, za nas je dragocjena izborna pobjeda od 30. avgusta 2020.

"Neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim".

30895 pregleda 369 reakcija 128 komentar(a)
Cetinjski manastir, Foto: Arhiva Vijesti
Cetinjski manastir, Foto: Arhiva Vijesti

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je danas da nije dala podršku manjinskoj vladi i da ne niti želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

Oni su saopštili da su se bratli "u vezi glasina koje su se danas čule da Srpska pravoslavna crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore".

"Mitropolija crnogorsko-primorska kao dio SPC u Crnoj Gori, radi pune istine, obavještava javnost da Mitropolija nije dala rečenu podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama. Za Mitropoliju je dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere", ističe se u saopštenju MCP.

Naveli su da "stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim".

"Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg", zaključuje se u saopštenju MCP.

Bonus video: