Konjević: Sekulović da podnese krivičnu prijavu protiv Krivokapića

Konjević rekao je da je Krivokapić mimo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića predložio izmjenu odluke, što je kršenje zakona

33299 pregleda 358 reakcija 66 komentar(a)
Konjević, Foto: Skupština Crne Gore
Konjević, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da podnese krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Konjević je taj poziv Sekuloviću uputio na današnjem zasjedanju Skupštine Crne Gore jer je Vlada na današnjoj elektronskoj sjednici, uvrstila na vanredni dnevni red, mimo znanja i predstavnika Ministarstva unurašnjih poslova (MUP), Predlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Konjević rekao je da je Krivokapić mimo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića predložio izmjenu odluke, što je kršenje zakona.

Poslanik SDP je kazao da je to zloupotreba službnog položaja i pozvao Sekulovića da podnese prijavu protiv premijera.

"Predsjednik Vlade to ne može raditi pored živog ministra unutrašnijih poslova. Krivokapić je umislio da mu ne treba niko, sada kad je vidio da će da bude smijenjen ne trebaju mu ni ministri", rekao je Konjević

Konjević je rekao da nije ova Vlada bila toliko loša, koliko je sada ova većina kritikuje.

"Vi ste je podržavali, ja je nijesam glasao. Lako je sada da nekom ko pada, natovarite i ono što jeste i nije", kazao je Konjević.

Dodao je da je fer reći da su na ekonomskom planu uradili nešto, iako to nije idealno.

Rekao je da je SDP podržao neka rješenja koja su bila dobra, i da to treba da bude praksa.

Smatra da Vlada na polju unutrašnje politike nije znala ništa.

"Umjesto da ovdje sjedi i objasni šta je radio, danas krši sve zakone. On je, pored živog minisra unutražnih poslova, predložio izmjenu Odluke o sticanju crnogorskog državljanstva... Pozivam ministra Sekulovića da odmah podnese krivičn prijavu protiv Krivokapića za zloupotrebnu službenog položaja, a nadležno tužilaštvo da reaguje", kazao je Konjević.

Bonus video: