SDP najavio krivičnu prijavu protiv Krivokapića zbog zloupotrebe službenog položaja

"Pozivam Tužilaštvo da hitno reaguje zbog zloputrebe službenog položaja odlazećeg predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića", napisao je na Tviteru šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić

10681 pregleda 12 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) najavila je da će u subotu podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića "zbog nezakonitog ponašanja i zloupotrebe službenog položaja".

"Pozivam Tužilaštvo da hitno reaguje zbog zloputrebe službenog položaja odlazećeg predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića", napisao je na Tviteru šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić.

Pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića "da zaštiti lični i integritet MUP-a".

"I oglasi se ovim povodom, a Tužilaštvo da reaguje na ovu pravnu hajdučiju", napisao je Stanić na Tviteru.

Vlada je na današnjoj elektronskoj sjednici, mimo znanja i predstavnika MUP-a, usvojila Predlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Tim dokumentom, predviđeno je da se 10 godina boravka smatra pet godina privremenog plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

Bonus video: