Golubović podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja

Sjednica lokalnog odbora DPS u Pljevljima zakazana je večeras u 19h, saznaju Vijesti

57597 pregleda 96 reakcija 29 komentar(a)
Golubović, Foto: Goran Malidžan
Golubović, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.02.2022. 17:25h

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović podnio je danas ostavku na tu funkciju.

On je na konferenciji za novinare obrazlagao razloge zbog kojih je to uradio.

Golubović je kazao da ostaje član Demokratske partije socijalista (DPS).

Sjednica lokalnog odbora DPS u Pljevljima zakazana je večeras u 19h, saznaju Vijesti.

Zvanične najave nije bilo i nije poznato da li će Golubović biti smijenjen jer je poslanica i funkcionera te partije Marta Šćepanović ranije saopštila da mu više nije mjesto u toj partiji.

Njegovu ostavku tražio je ranije i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Golubović je danas u svom obraćanju istakao da su njegove izjave prenošene "selektivno i tendenciozno" i da su kod rukovodstva njihovih koalicionih partnera i malog broja članova njihovih partijskih organa, izazvale određene nedoumice. "Medijske interpretacije mojih izjava prezirem i još jednom ih odlučno odbacujem"

"Siguran sam da svako ko me poznaje, dobro je upoznat sa mojim građanskim opredjeljenjem, zbog čega sam se između ostalog i prihvatio časne i odgovorne funkcije predsjednika Opštine, u gradu čija je osnovna vrijednost uvijek bila multikulturalnost i multi konfesionalnost, a koju na žalost neki u svojim istupima i kreacijama pokušavaju da poremete", kazao je Golubović.

Dodao je i da je posao predsjednika Opštine obavljao sa ponosom i punom odgovornošću, uz ambiciju da bude predsjednik svih građana bez obzira na partijske, vjerske ili nacionalne razlike u Pljevljima.

U prvom planu mu je, kako je kazao, bilo stvaranje boljih uslova za život u Pljevljima svih onih koji su odlučili da tu žive i stvaraju. Smatra i da je mnogo toga započeto i urađeno, što je Pljevlja "u dobroj mjeri učinilo drugačijim i onakvim kakva ih zaslužujemo"

Ističe i da za svoj rad nikad nije tražio slijepu podršku već samo razumijevanje i dobru namjeru.

"Ipak, zbog određenih nedoumica koje su se pojavile u prethodnom periodu, dodatno negativno pojačane od pojedinih struktura i pojedinaca, vođen ljudskom i iskrenom željom da otklonim svaki dio sumnje u ono što je bila moja najbolja namjera i da prekinem svaku dalju polemiku na tu temu koja u ovim vremenima nije potrebna ni Pljevljima ni Crnoj Gori, podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja", kazao je Golubović.

U svom obraćanju se zahvalio građanima Pljevalja, "na bezrezervnoj i ljudskoj podršci" i istakao da ostaje posvećen demokratskim principima i standardima koji su mu, kako kaže, bili vodilja čitavog života.

"Želim da se zahvalim i kolegama koji su zajedno sa mnom naporno radili na realizaciji programa koje smo obećali građanima prije četiri godine. Vremena i okolnosti se mijenjaju, a mi ostajemo da živimo jedni sa drugima, srećan sam sto sam uvijek radio povjerene poslove razmišljajući o trenutku kada ih vise ne budem obavljao", istakao je Golubović u svom obraćanju.

Golubović je odlučio da napusti čelno mjesto u Opštini, iako je samo prije dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi. Tada je krenula koordinirana lavina napada na njega iz DPS- a i koalicionih stranaka - Bošnjačke i Socijaldemokrata, zbog izjava Podgoričkoj televiziji u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića ispisan na jednoj od stambenih zgrada u centru Pljevalja.

Povezani članci

10. Februar 2022.

Golubović danas podnosi ostavku

Bonus video: