Knežević: GP URA i Demokrate da se dogovore, lideri DF-a neće biti u novoj vladi

Knežević najavio da će Mandić i on predstavljati klub DF-a na konsultacijama sa predsjednikom države Đukanovićem: "Reći ćemo mu da će biti ključni krivac ako dođe do prekrajanja izborne volje. Takođe, krivci će biti svi oni iz parlamentarne većine koji krenu u taj aranžman", kazao je on

75633 pregleda 381 reakcija 109 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, kazao je da su tokom današnjeg sastanka s Građanskim pokretom (GP) URA, predsjedniku tog pokreta Dritanu Abazoviću saopštili da treba da dođe do dogovora o novoj vladi unutar parlamentarne većine.

"Najozbiljniji subjekt smo zato što znamo šta želimo, a šta ne. Najzaslužniji smo za izbornu pobjedu. Podnijeli smo najveću žrtvu da bi se formirala Vlada Zdravka Krivokapića. Od starta krize nudili smo rješenja i pozivali na dogovor unutar parlamentarne većine. Nudili smo rekonstrukciju, novu vladu, vraćanje mandata, smjenu Abazovića, skraćenje mandata Skupštini, ali niko nije bio spreman za to. Saopštili smo Abazoviću da treba da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine. Prekrajanje izborne volje značilo bi naše pravo da krenemo u organizaciju masovnih protesta", kazao je Knežević na pres-konferenciji.

Pozvao je GP URA i Demokrate da sjednu za sto i dogovore se, podsjetivši da je Abazović ranije danas, nakon sastanka, rekao da neke funkcionere Demokrata vidi u budućoj vladi.

"Mi nećemo prihvatiti bilo kakve manjinske podrške u kojima bi bila Demokratska partija socijalista (DPS). Ne možemo biti dio toga, jer smatramo da je (lider DPS-a i šef države Milo) Đukanović uz Krivokapića i Abazovića najodgovorniji za političku krizu", istakao je Knežević.

Poručio je da lideri DF-a neće biti u novoj vladi, ali je neophodno da se u njoj nađu ljudi iz tog političkog saveza.

Najavio je da će Mandić i on predstavljati klub DF-a na konsultacijama sa Đukanovićem.

"Reći ćemo mu da će biti ključni krivac ako dođe do prekrajanja izborne volje. Takođe, krivci će biti svi oni iz parlamentarne većine koji krenu u taj aranžman. DF će na to imati jasan i nedvosmislen vaninstitucionalni odgovor. Ne želimo da bez izbora dođemo na vlast. Ako ne bude dogovora, najpoštenije rješenje je tehnička vlada koja bi pripremila nove izbore", smatra Knežević.

Đukanović će, kako je rekao, snositi odgovornost ukolilo bude "saučesnik ili organizator vanustavnog prekrajanja izborne volje."

Bonus video: