Sjednica SO Cetinje zakazana za ponedjeljak

Zvanične rezultate izbora održane 5. decembra, Opštinska izborna komisija je objavila devetog, a u Službenom listu, od kada se rok od 60 dana za konstituisanje Skupštine primjenjuje, 16. decembra

23945 pregleda 32 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sjednica Skupštine Opštine Cetinje zakazana je za ponedjeljak, kada je posljednji rok za izbor predsjednika Skupštine Opštine, odnosno za konstituisanje Skupštine.

Kako prenosi RTV Cetinje, jedina tačka na dnevnom redu sjednice koja će početi u 17 satibiće izbor predsjednika skupštine.

Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutu prijestonice propisano je da je skupština konstituisana izborom predsjednika, za šta je rok 60 dana od objavljivanja zvaničnih rezultata izbora.

Zvanične rezultate izbora održane 5. decembra, Opštinska izborna komisija je objavila devetog, a u Službenom listu, od kada se rok od 60 dana za konstituisanje Skupštine primjenjuje, 16. decembra.

Nakon izbora predsjednika SO, teče rok od 30 dana kada treba da bude izabran predsjednik Opštine.

Na decembarskim izborima Demokratska partija socijalista je osvojila 3.669 glasova, Socijaldemokratska partija 2.031, URA 996, Demokrate 878, Stara garda LSCG 827, Socijaldemokrate i Liberalna partija 389, Ekološka knjaževina stara Crna Gora 123 i Socijalistička narodna partija 135 glasova.

U mandatima, DPS ima 14, SDP 8, URA 4, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3 i Socijaldemokrate i Liberalna partija jedan mandat.

Bonus video: