Konjević i Đurašković: DPS ne želi dogovor, najpoštenije da odbornici na Cetinju odluče šta dalje

"Poštovane kolege, pošto smo imali zakazani sastanak, a kako ste vašu “konačnu ponudu” objavili neposredno prije sastanka jasno nam je da nijeste željeli razgovor u cilju dogovora"

60807 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.02.2022. 20:21h

Lider i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević i nosilac liste SDP na Cetinju Nikola Đurašković poručili su Demokratskoj partiji socijalista (DPS) da objavljivanjem ponude o formiranju vlasti na Cetinju neposredno prije sastanka sa SDP-om pokazuje da ne želi dogovor.

"Poštovane kolege, pošto smo imali zakazani sastanak, a kako ste vašu “konačnu ponudu” objavili neposredno prije sastanka jasno nam je da nijeste željeli razgovor u cilju dogovora. Neka odbornici Skupštine Prijestonice u ponedjeljak odluče o daljim potezima. Tako je najpoštenije", napisao je Konjević na Tviteru.

Đurašković je takođe naveo da su za SDP "razgovori sa DPS završeni".

Potpredsjednik DPS-a i koordinator te partije za Cetinje Ivan Vuković na Tviteru je prije pola sata objavio ponudu njegove partije za formiranje koalicije sa SDP-om u Prijestonici.

U ponudi se, između ostalog, navodi da bi funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavljala nestranačka ličnost sa liste SDP-a, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS-a.

Bonus video: