Đukanović večeras sa SDP-om i SD-om o mandataru

Pozivu Đukanovića na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade danas se nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore

31254 pregleda 167 reakcija 61 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održaće večeras konsultacije sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Socijaldemokratama (SD) o mandataru za sastav nove vlade,saznaju "Vijesti".

Na odvojenim sastancima kod Đukanovića ispred SDP-a i SD-a biće lideri tih stranka Raško Konjević i Damir Šehović.

Šehović
Šehovićfoto: Luka Zeković

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u skladu sa Ustavom Crne Gore kojim je propisano da Predsjednik Crne Gore predlaže Skupštini mandatara za sastav Vlade, nastavio je večeras konsultacije sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u parlamentu. U toku su konsultacije sa predsjednikom Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damirom Šehovićem, nakon čega će obaviti konsultacije i sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem", saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Pozivu Đukanovića na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade danas se nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore.

Iz kabineta predsjednika države danas je saopšteno da će se konsultacije sa drugim političkim subjektima nastaviti naredne nedjelje.

Po okončanim konsultacijama, predsjednik države bi trebalo da da mandat za sastav vlade onom ko obezbijedi podršku 41 poslanika u Skupštini.

Očekuje se da poziv za konsultacije dobiju i ostali poslanički klubovi.

Bonus video: