SNP-u finansije, prosvjeta, zdravstvo, poljoprivreda...

Manjinske partije bi trebalo da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja

93150 pregleda 427 reakcija 121 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Nakon što su se u prethodnih nekoliko dana intenzivirali razgovori oko strukture i kadrovskih rješenja u Vladi čiji model je ponudila koalicija Crno na bijelo, juče je završen prvi krug razgovora i dogovorena načelna raspodjela resora.

Kako "Vijesti" saznaju na jučerašnjim pregovrima su učestvovali predstavnici SNP-a, GP URA i manjinskih partija i dogovorena je struktura vlade od 18 resora i tri potpredsjednika.

Postignut je dogovor da mjesto premijera pripadne GP URA, a mjesto predsjednika Skupštine SNP-u. Jedno mjesto potpredsjednika Vlade pripalo bi partijama nacionalnih manjina.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", SNP-u bi u toj vladi pripali resori - finansija, prosvete, zdravstva, poljoprivrede i još jedan resor. Ta partija bi imala i jednog potpredsjednika Vlade.

Manjinske partije bi trebalo da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja.

Ako Socijaldemokrate (SD) uđu u Vladu najvjerovatnije bi dobile resor odbrane i javne uprave.

U Vladi bi se prema načelnom dogovoru ovih partija dio mjesta ostavio i za nestranačke ličnosti.

Bonus video: