Abazović se ograđuje od pjesama na humanitarnom skupu

Na snimcima se vidi da su događaju prisustvovali predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, njegov šef kabineta Nikola Jovanović, članovi pravoslavnog bratstva "Stupovi", kao i pripadnici organizacije "Noćni vukovi"

77073 pregleda 481 reakcija 99 komentar(a)
Abazović na skupu, Foto: Facebook
Abazović na skupu, Foto: Facebook

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ogradio se od pjesama "sa neprimjerenim sadržajem" koje su se večeras izvodile na humanitarnom skupu na kojem je prisustvovao.

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se Abazović nalazi na događaju na kojem su pjevane pjesme "Od glave Zete do grada Spuža", "Veseli se srpski rode"...

Na snimcima se vidi da su događaju prisustvovali predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, njegov šef kabineta Nikola Jovanović, članovi pravoslavnog bratstva "Stupovi", kao i pripadnici organizacije "Noćni vukovi".

Abazović je u saopštenju naveo da je, kada su ga ispred RTCG 21. januara dočekali demonstranti, tokom razgovora obećao da će doći na njihov skup i podržati humanitarnu akciju koju su organizovali.

"Održao sam riječ i došao na skup na kojem se prikupljala pomoć za dvije porodice, od kojih je jedna muslimanska-albanska iz Ulcinja, navodi Abazović.

"Iako imamo dijametralno suprotne stavove po skoro svim mogućim pitanjima, nije mi smetalo da održim riječ, da sa njima sjednem i pridružim se humanitarnoj akciji", rekao je Abazović.

On dalje navodi da smatra da je društvu kao nikad do sad potrebno pomirenje i da svaki pojedinac treba da doprinese međusobnom poštovanju i uvažavanju svih vjera i nacija, gradeći zajedničkim naporima društvo na građanskoj, multietničkoj, multikonfesionalnoj osnovi.

"Tome svakako ne doprinose ni skandiranja upućena meni na protestnom skupu 21. januara, niti pjesme sa neprimjerenim sadržajem koje su se večeras mogle čuti, od kojih se javno ograđujem", poručio je Abazović

Bonus video: