Konatar nakon sastanka sa Đukanovićem: Abazoviću dati mandat za formiranje nove vlade

Predsjednik kluba poslanika Crno na bijelo kazao da je suština da nova vlada mora uraditi sve da Crna Gora bude prva naredna članica EU

60946 pregleda 770 reakcija 169 komentar(a)
Jelušić i Konatar, Foto: Luka Zeković
Jelušić i Konatar, Foto: Luka Zeković

Predsjednik kluba poslanika Crno na bijelo Miloš Konatar kazao je da su u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, prenijeli stav da je vrijeme da uđu u završnu fazu formiranja nove vlade.

On je nakon konsultacija o novom mandataru sa Đukanovićem, rekao da su poručli da mandat treba da da Dritanu Abazoviću.

Istakao je da su razgovori o vladi išli dobrom dinamikom, a da je suština da nova vlada mora uraditi sve da Crna Gora bude prva naredna članica EU.

Na sastanku, koji je trajao više od sat, je bila i poslanica GP URA Božena Jelušić.

Konatar je istakao da je stav GP URA i platforme CnB da mandat za sastav 43. vlade treba da pripadne Abazoviću i da se davanjem mandata Abazoviću postupak formiranja nove vlade privede kraju.

Istakao je da postoji visok stepen saglasnosti kada je u pitanju prioritet rada te vlade, a to je odblokiranje evropskog puta Crne Gore, nastavak sveobuhvatne izborne reforme, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"S obzirom da su i druge kolege izrazile spremnost da daju podršku toj priči, mislim da su se, što se nas tiče, stekli uslovi da predsjednik Crne Gore poslije obavljanja konsultacija, u najkraćem roku, da mandat Abazoviću za sastavljanje nove Vlade",rekao je Konatar.

On je kazao da buduća vlada mora biti jasna u odnosu na sve što se dešava u Ukrajini.

"Osuđujemo sve ovo što se dešava. Ovo što se događa je opomena da Crna Gora mora graditi odnos sa evropskim i NATO partnerima", rekao je Konatar.

Jelušić je kazala da je URA partija koja nikad nije, ne doprinosi i neće doprinositi polarizaciji Crne Gore.

"To smo dokazali svojim ukupnim djelovanjem. U ovom trenutku, za nas su interesi ove države, kako oni u svjetlu globalnih i regionalnih kriza, tako u smislu deblokade pravosudne grane vlasti - stavljanja u pogon svega onoga što znači dobrobit građana, od prvorazredne važnosti", istakla je Jelušić.

Na tim temeljima se, kako je kazala, moraju okupiti svi kojima je stalo do ove države i dobrobiti građana.

Bonus video: