Đeljošaj: Zbog posljednjih dešavanja u Evropi mijenjaju se prioriteti buduće vlade

"Odavno sam se izjasnio u vezi mandatara, očekujem da to bude Abazović, uz poruku da što prije završi ovaj proces ako dobije mandat"

24401 pregleda 87 reakcija 17 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Lider Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj saopštio je nakon konsultacija sa predsjednikom države Milom Đukanovićem da se zbog poslednjih dešavanja u Evropi mijenjaju prioriteti buduće vlade, te da se odavno izjasnio povodom mandatara za sastav nove vlade poručivši da očekuje da to bude lider GP URA Dritan Abazović.

"Naša poruka je da što prije dobijemo novu vladu. Mislim da se, zbog svih dešavanja u regionu i Evropi, mijenjaju prioriteti koje će imati ta vlada. Odavno sam se izjasnio u vezi mandatara, očekujem da to bude Abazović, uz poruku da što prije završi ovaj proces ako dobije mandat", izjavio je Đeljošaj.

Nakon konsultacija: Nimanbegu i Đeljošaj
Nakon konsultacija: Nimanbegu i Đeljošajfoto: Nikola Dragaš

Lider Force Genci Nimanbegu poručio je da je Abazović ponudio ideju manjinske vlade koja je prihvatljiva i da se nada da će predsjednik Đukanović brzo odrediti mandatra čime bi se krenulo u proces izbora nove vlade.

"Svi se moramo odgovorno ponašati i naći izlaz iz ove situacije. Abazović je ponudio ideju manjinske vlade koja nam je prihvatljiva. Nadam se da će predsjednik Đukanović brzo odrediti mandatra, da se krene u proces izbora vlade. Razgovori o vladi su u toku, ne bih želio da kvarim harmoniju toga", izjavio je Nimanbegu nakon konsultacija sa predsjednikom Đukanovićem.

Bonus video: