Mandić: Bulajić odbio da pošalje pripadnike Vojske van zemlje

"Ako je spreman Zdravko Krivokapić da izda glasače koalicije "Za budućnost Crne Gore", to nije spreman da uradi Demokratski front i naš predstavnik Strahinja Bulajić"

34231 pregleda 411 reakcija 76 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, saopštio je danas da je predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić, "odbio da pošalje" pripadnike Vojske Crne Gore "van prostora otadžbine"

"Ako je spreman Zdravko Krivokapić da izda glasače koalicije "Za budućnost Crne Gore", to nije spreman da uradi Demokratski front i naš predstavnik Strahinja Bulajić. Na Savjetu za nacionalnu bezbjednost, Bulajić je snažno stao iza stava većinske Crne Gore i odbio poslati naše vojnike van prostora otadžbine", napisao je Mandić na Tviteru.

On je, kako je naveo, čestitao Bulajiću "što se odupro pritisku Mila Đukanovića, kao i presiji i podmetanjima članova razriješene vlade Zdravka Krivokapića".

Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Prema Zakonu o Vojsci Crne Gore (član 36), predsjednik države, između ostalog, naređuje mobilizaciju Vojske, u skladu sa odlukom Savjeta.

O upotrebi jedinica VCG u međunarodnim snagama, prema Ustavu (član 82), odlučuje Skupština.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je zakazao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Đukanović je preksinoć zatražio hitno postupanje Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), “u cilju stvaranja uslova za donošenje odgovarajućih odluka u Savjetu za odbranu i bezbjednost i Skupštini”, saopštivši da su to “obaveze koje proističu iz članstva Crne Gore u NATO-u, a povodom situacije u Ukrajini".

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore danas je saopšteno da će na Sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu biti razmatrani predlozi Ministrastva odbrane Crne Gore koji se odnose na upućivanje jedinica Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize i utvrditi nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme angažovanja u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za sprovođenje aktivnosti odgovora na krize.

Bonus video: