Kabinet premijera: MVP odbio zahtjev za glasanje u tri opštine, nisu obavijestili Krivokapića i većinu ministara

Iz kabineta premijera ističu da Vlada na čelu sa Krivokapićem, niti on kao njen premijer, nikad nisu odlučivali niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mjesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u našoj državi

37663 pregleda 83 reakcija 83 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića potvrdili su da je Ministarstvo vanjskih poslova donijelo odluku o odbijanju zahtjeva Ambasade Srbije, za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima, zakazanim za treći april u Srbiji.

Kazali su, ipak, da MVP i resorni ministar Đorđe Radulović tu informaciju i odluku nisu podijelili sa premijerom i većinom ministara u Vladi. Javnost je ranije danas o toj odluci obavijestio Demokratski front, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio odgovor sa, kako je kazao, dalekosežnim posljedicama.

Iz kabineta premijera rekli su da DF neosnovano napada Krivokapića.

"Kako se bliži dan lokalnih izbora u Beranama, a vjerovatno u nedostatku valjanih argumenata kojima bi uvjerili svoje nekadašnje birače da su radili u njihovom interesu i u interesu nacionalne zajednice koju navodno bezrezervno predstavljaju, a ne u interesu pokreta i stranaka koji se trude da na vlast u punom kapacitetu vrate Mila Đukanovića i DPS, izgleda da je DF-u najlakše da politički neosnovano napada Zdravka Krivokapića", saopšteno je iz kabineta premijera.

Poručili su da Vlada na čelu sa Krivokapićem, niti on kao njen premijer, nikad nisu odlučivali niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mjesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u našoj državi.

"Odluku Ministarstva vanjskih poslova da odbije zahtjev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima, zakazanim za treći april u Srbiji, Ministarstvo i resorni ministar Radulović, donijeli su, a da informaciju i odluku nisu podijelili sa premijerom Krivokapićem i većinom ostalih ministara u 42. Vladi Crne Gore", zaklučuje se u saopštenju.

Bonus video: