Forca pozvala nosioce lista u Ulcinju na TV debatu

Pomoću javne debate će se vidjeti ko je spremniji za upravljanje opštinom, kazao je Čapuni

3710 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FORCA
Foto: FORCA

Potpredsjednik Force i kandidat za odbornika na predstojećim lokalnim izborima u Ulcinju, Ilir Čapuni, kazao je da Forca poziva na TV debatu nosioce lista koje učestvuju na izborima 27. marta u toj opštini.

Debata je, kako je kazao, važan stub demokratije, jer pomaže da politika bude što transparentnija i sadržajnija.

"U demokratiji politika nije monolog već debata, bitka ideja i ubjeđenja, sučeljavanje stavova i vizija. Kroz debate, otvorene i konstruktivne između nosilaca lista, mi pružamo potrebne informacije građanima na način što će oni donijeti zrelu odluku, dobro informisanu, koga glasati. Kroz ravnopravne i časne debate između konkurenata možemo da vratimo vjeru građanima u demokratskim procesima", rekao je Čapuni na konferenciji za medije.

Pomoću javne debate će se, kako je kazao, vidjeti ko je spremniji za upravljanje opštinom.

"Mi kao Forca smo otvoreni za dogovor o uslovima, mjestu i formatu, kako i gdje organizovati debatu, dovoljno je da nosioci lista prihvate da debatuju javno pred građane", rekao je Čapuni, kako je saopšteno iz te stranke.

"Mi pozivamo ostale partije da slijede primjer Force i da javno predstave i debatuju svoje kandidature, svoje izborne programe kao i da objasne način kako misle da ostvare obećano. Mi smo ubijeđeni da ako želimo živjeti u dobrobiti i blagostanju uz nacionalna prava, potrebna je Forca", dodao je.

Čapuni je kazao da su u Forci sigurni da jedino ta stranka nudi vlast koja je "časna i kompetentna da povećava ekonomski rast" i zaposlenost, kao i da "obuzda emigraciju".

"Izbjegavanje debate i sučeljavanja, dovešće do stanja kada predsjednik opštine kroz monolog i uz balone, farba spomenik samo do pola i to na pogrešan datum, asfaltira na pola ulice i za cijelu godinu dana nije u stanju uredi igralište za djecu na Pristanu. Takođe 'mladim, lijepim i pametnima“' koji su se pojavili na talasu litije izigravajući demokratiju, upućujemo poziv da odbrane demokratiju na debati. Pozivamo nosioce lista na debatu da sučeljavaju političke ponude kad, gdje i kako oni hoće. Glasajte za Novu Demokratsku Snagu FORCA! Glasajte pošteno i pravo", zaključio je Čapuni.

Bonus video: