Ženski klub Skupštine: Premović pokušao da omalovaži poslanicu Bogavac, premijer i ministri da osude ovakve ispade

"Ženski klub apeluje na sve aktere političke arene u Crnoj Gori, bez obzira kom političkom spektru pripadali, da povedu računa o svojim istupima i da uvažavaju dostojanstvo političkih neistomišljenika, posebno političarki"

17257 pregleda 14 komentar(a)
Premović sa Krivokapićem i Milatovićem nedavno u Beranama, Foto: Tufik Softić
Premović sa Krivokapićem i Milatovićem nedavno u Beranama, Foto: Tufik Softić

Ženski klub Skupštine osudio je, kako je saopšteno, neprimjerene komentara na račun Jovanke Bogavac i pokušaj omalovažavanja i vrijeđanja poslanice od strane nosioca liste "Berane sad", Mladena Premovića.

"Nedopustivo je da nosilac, navodno proevropske liste koju otvoreno podržavaju premijer Zdravko Krivokapić i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović, se u nedostatku argumenata na ovakav primitivan način, koristeći izraz "pi" obraća jednoj poslanici u Skupštini Crne Gore, ne polemišući sa njenim stavovima, već komentarišući njen hod i diskriminatorski joj spočitavajući da ona nije starosjedilac u Beranama, već beranska snaha", navodi se u saopštenju Ženskog klub Skupštine.

U saopštenju se navodi i da su sigurne "da će građani znati da kazne ovakvo neprimjereno i prije svega, nevaspitano ponašanje nekoga ko pledira da bude na čelu jednog grada".

"Ali očekujemo i da se premijer i ministri koji podržavaju listu "Berane sad" pod hitno ograde i osude ovakve ispade njenog nosioca. Ženski klub apeluje na sve aktere političke arene u Crnoj Gori, bez obzira kom političkom spektru pripadali, da povedu računa o svojim istupima i da uvažavaju dostojanstvo političkih neistomišljenika, posebno političarki, jer smo svjedoci da su žene češća meta, i da se mnogo lakše, a usudićemo se reći i sa "nepodnošljivom lakoćom" vrijeđaju naše koleginice i sve one žene koje su se odvažile da se bave politikom", navodi se u saopštenju.

Bogavac, poslanica Pokreta za promjene, na Fejsbuku je napisala da je "odlazeći premijer Krivokapić zaboravio da je obećao da će naći rješenje da Rudnik u Beranama radi dokle kod radi Termoelektrana Pljevlja".

Ona je, između ostalog, na Fejsbuku napisala da su nedavno Krivokapića cio dan "vodili “k'o mečku” kroz Berane, verovatno u duhu toga što im je nosioc liste "istaknuti beranski zaštitnik mečaka", pa ga na kraju povedoše na promotivni skup u Selo Dapsiće, odmah pored našeg Rudnika uglja, koji je opet, po staroj praksi nasleđenoj od DPS-a, po ko zna koji put zaboravljen i prepušten propadanju".

Premović Bogavac
foto: Screenshot

U komentaru ispod objave Premović je napisao "Sram te bilo,ti poslanik. E zbog takvih kao sto si ti,mi smo u ovakvim problemima. Ti si taj isti rudnik jednim dijelom dovela do tog stanja. Odakle ti pravo da ti mene ponizavas. Meni dajes karakteristike a ne umijes da hodas kako treba,ljudi ne znaju da li zivis u Beranama,a samo prelazis iz fotelje u fotelju i odlucujes o nasim sudbinama. Pi,pi,pi".

Bogavac mu je odgovorila da u Beranama živi od 2001. godine bez prekida i da je sve vrijeme radila u Rudniku.

"Od 2006. godine sam u Pokretu za promjene i nikad ni u jednoj drugoj političkoj organizaciji nisam bila. Visoko obrazovanje, lojalnost, vredan i posten rad su me doveli tu gde sam...", napisala je između ostalog Bogavac.

Premović joj je u odgovorio naveo da on nije pominjao nju, već da je bilo obratno.

"Ja se izvinjavam, da li si ti snaha Beranska a mi starosjedioci. Ti si naš predstavnik u parlamentu CG, a ponižavaš nas. Nego nemam vremena za tebe, vjeruj mi", naveo je Premović.

Bajčetić: Krivokapić očigledno podržava ovakve ispade

Poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić nazvao je "sramnim" ponašanje Premovića i "još sramnije ćutanje odlazećeg premijera Krivokapića".

Bajčetić
Bajčetićfoto: Pokret za promjene

"Da li je evropski vrijeđati ženu, da li je evropski ponižavati narodnu poslanicu na način na koji to radi onaj koji u slobodno vrijeme ispaljuje hice u srndaća ostavljam civilnom sektoru i svim nadležnima da presude. Sramno je ćutanje i premijera u tehničkom mandatu Zdravka Krivokapića koji očigledno podržava ovakve "ispade"... Mladena Premovića, nosioca liste Berane Sad, životinjskog genocidaša, da sve što ima prema mojoj koleginici Jovanki Bogavac, saopšti meni sjutra kada dođem u Berane", navodi se između ostalog u saopštenju Bajčetića.

Bonus video: