Bečić: Pobjede u Ulcinju i Beranama otvoriće vrata mnogim pobjedama na lokalnim izborima

"Mnogo je onih koji za sebe vole da kažu da su građanska partija, ali te riječi ne prate djela. Mi smo to dokazali i pokazali za ovih sedam godina", rekao je lider Demokrata

4417 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora održala je u Ulcinju Drugu izbornu konvenciju Demokrata Ulcinj, na kojoj je izabran Opštinski odbor u drugom sazivu.

Konvenciji su, osim delegata, prisustvovali i predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, kao i poslanici i članovi Predsjedništva Demokrata.

Nosilac liste “Demokrate i građani Ulcinja - Ustani! Odbrani! Pobijedi! -nema izdaje", Bojan Ćetković kazao je da je "ovo vrijeme kada se jasno razdvajaju oni koji izdaju od onih koji čuvaju zajedničku pobjedu od 30. avgusta".

"Mi ćemo uvijek biti na strani građana, na strani čestitih Ulcinjanki i Ulcinjana, na strani onih koji su zauvijek rekli ne DPS-u. U nedjelju svi zajedno stavljamo tačku na uništavanje resursa našeg grada, na kriminal i korupciju, na praksu koja je učinila da naš Ulcinj postane nanerazvijenija opština na primorju. Ulcinjani su ustali, zajedno sa nama brane sve ono što smo zajedno ostvarili i zahvaljujući tom neraskidivom zajedništvu, znam da ćemo pobijediti", rekao je Ćetković.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su lista te partije i nosilac, "garancija da će se Demokrate pitati i da će Demokrate 28. marta presuđivati u Crnoj Gori".

"Mnogo je onih koji za sebe vole da kažu da su građanska partija, ali te riječi ne prate djela. Mi smo to dokazali i pokazali za ovih sedam godina. Okupili smo sve vjere i nacije i ljudi nam vjeruju. Zato smo i u Tuzima imali odličan rezultat i ključno doprinijeli da DPS nakon dugo decenija pošaljemo u opoziciju. Zato smo 5. decembra i u Prijestonici Cetinje, ali i u Mojkovcu imali odličan rezultat. To je pokazatelj jake i ozbiljne građanske partije, kojoj vjeruju svi ljudi, kojoj vjeruju svi gradovi, kojoj vjeruju sve vjere i nacije, kojoj vjeruju svi iskreni i slobodni ljudi”, rekao je Bečić.

Demokrate Ulcinj
foto: Demokratska Crna Gora

On je, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, podsjetio da, sa druge strane, "ima i onih koji vole za sebe da kažu da su jedina građanska partija, da nisu smjeli ni da predaju listu a kamoli da pređu cenzus ni u Petnjici, ni u Beranama, ni u Tuzima".

"A u Ulcinju su nastupili u Koaliciji sa kojom vode ne građansku, već klasičnu ultra nacionalističku kampanju, što nije dobra poruka", rekao je Bečić.

On je dodao i da "u Ulcinju ima političkih predizbornih bućkuriša, da su sada zajedno oni što nema što nijesu rekli jedni o drugima".

"Sada su na jednoj listi u predizbornoj koaliciji oni koji su jedni za druge rekli da su kriminalci, da su lopovi, da su Ramada partije, da su bitange, da su šibicari, da su sluge medijskih reketaša. Znači, za nekog je funkcija sve, a za nekog je funkcija samo prolazna - meni je drago što smo mi sa ove druge strane, što nas veže ideja, što nas vežu moralne vrijednosti i što nas veže prijateljstvo. Ako zbog funkcije moram da izgubim slobodu, ako moram da se ponizim i moram da obraz bacim pod noge, onda neka, hvala, nikad tako neću biti na funkciji", rekao je Bečić.

Dodao je da će "pobjede u Ulcinju i Beranama biti svojevrsne injekcije koje će otvoriti vrata mnogim pobjedama na lokalnim izborima u Podgorici i još desetak opština".

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je konvenciju pozdravio i Aleksandar Klarić, koordinator mladih Demokratske Crne Gore

Bonus video: