DPS: Rezultati izbora u Ulcinju i Beranama potvrdili našu snagu

"Želimo da vjerujemo da će svi subjekti i učesnici posljednjih izbora pokazati zrelost i odgovornost. Svi oni koji baštine vrijednosti građanske, multietničke, antifašističke, demokratske i evropske Crne Gore naši su sagovornici"

14332 pregleda 82 reakcija 82 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su rezultati izbora u Ulcinju i Beranama potvrdili snagu te partije.

"Činjenica da smo godinu i po dana u opoziciji, permanentno izloženi hibridnom ratu i kampanjama orbite "srpsko – ruskog sveta", njihovih kleronacionalističkim izvršilaca, kao i pokušajima satanizacije od strane političke konkurencije, dakle uprkos svemu tome Demokratska partija socijalista na svakom izbornom procesu osvaja pojedinačno najveći procent glasova birača", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da članovi i simpatizeri DPS prepoznaju "kao glavni stub građanske i sekularne Crne Gore".

"Uvjereni smo da su postignuća naše stranke ono što je naša lična karta, prema čemu se birači opredjeljuju. Istorijske učinke Demokratske partije socijalista ne može zasijeniti i potrijeti zasljepljujuća mržnja, i kalkulantski pokušaji diskreditacije naše partije. Nema te prevare i demagogije koja može dovesti u pitanje činjenicu da je DPS bio stub politike koja je sačuvala mir u državi u ratom zahvaćenom regionu, uvela stabilnu valutu, obnovila nezavisnost, Crnu Goru uvela u članstvo NATO saveza, privukla najuglednije investitore, pokrenula strateške razvojne projekte, Crnu Goru dovela pred vrata EU. I ne manje važno, što smo uspjeli kako sa pozicije vlasti tako i iz opozicije da odbijemo sve frontalne napade velikosrpskog nacionalizma, koji je prijetio da pokori Crnu Goru".

U saopštenju DPS-a se navodi i da su svjesni potrebe da i Ulcinj i Berane "dobiju odgovornu lokalnu vlast koja neće biti formirana na mržnji, revanšizmu sa jedne strane i ličnim, partijskim i drugim privilegijama sa druge".

"Iskustvo iz Kotora, Budve, Tivta svjedoči da koalicije sastavljene na takvoj platformi, po pravilu, opštine i njene građane vode ka blokadi rada institucija, potpunoj paralizi funkcionisanja, što se u krajnjem završava uvođenjem prinudnih uprava. Želimo da vjerujemo da će svi subjekti i učesnici posljednjih izbora pokazati zrelost i odgovornost. Svi oni koji baštine vrijednosti građanske, multietničke, antifašističke, demokratske i evropske Crne Gore naši su sagovornici".

iz DPS-a su zahvalili glasačima, koalicionim partnerima...

"Uvjereni smo da je ideja građanske Crne Gore neuništiva, i da nema dostojnu alternativu na političkoj sceni", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: