BS: UP da osigura bezbjednost Zekoviću, nedopustivo je da Podznjakov otvoreno prijeti

"Bošnjačka stranka će uvijek biti na strani slobodnih građana Crne Gore, koji javno izražavaju podršku vrijednostima i principima demokratskog i otvorenog društva", kazali su iz BS

2526 pregleda 1 komentar(a)
BS, Foto: Bošnjačka stranka
BS, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) saopštila je danas da je "uputila podršku povodom prijetnji upućenih aktivisti za ljudska prava i organizacionom koordinatoru Građanske inicijative 21. maj Aleksandru Saši Zekoviću".

"Pozivamo Upravu policije (UP) da hitno preduzme radnje iz svoje nadležnosti i osigura bezbjednost Zekoviću. Nedopustivo je da osoba koja ima zabranu djelovanja u Rusiji, Vladislav Podznjakov, otvoreno prijeti aktivisti za ljudska prava u Crnoj Gori. Obaveza je države i nadležnih institucija da u ovakvim slučajevima djeluju preventivno. Bošnjačka stranka će uvijek biti na strani slobodnih građana Crne Gore, koji javno izražavaju podršku vrijednostima i principima demokratskog i otvorenog društva", kazali su iz BS.

Građanska inicijativa (GI) 21. maj apelovala je na nadležne institucije, a prije svega na koordinatora sektora bezbjednosti Dritana Abazovića, da hitno preduzmu mjere kojim će garantovati bezbjednost Aleksandra Zekovića i procesuirati ruskog ekstremistu Vladislava Pozdnjakova.

Bonus video: