Carević: Mi smo, pogotovo Boka Kotorska, srpska zemlja kao što je Kosovo

"Uvoditi sankcije i dobijati težak udarac na ionako tešku ekonomiju je na štetu naroda", rekao je on

36095 pregleda 2609 reakcija 254 komentar(a)
Carević, Foto: Screenshot/Youtube
Carević, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 08.04.2022. 14:58h

Mi smo, pogotovo Boka Kotorska, srpska zemlja kao što je Kosovo, poručio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević u izjavi za bosansko-hercegovačku televiziju BN.

"To je dominantno srpski narod. Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom i svako ko ne dolazi na Crnogorsko primorje radi protiv interesa srpskog naroda", kazao je Carević.

On je poručio da je spoljni uticaj u Crnoj Gori dominantan.

"Predstavnici vlasti slušaju politiku spolja i donose sankcije direktno na svoju štetu. To je meni neprihvatljivo", kazao je Carević komentarišuću uvođenje crnogorskih sankcija Rusiji, piše BN.

Potrebno je, smatra Carević, raditi u interesu svog naroda.

"Uvoditi sankcije i dobijati težak udarac na ionako tešku ekonomiju je na štetu naroda", dodao je on.

Carević je izrazio žaljenje što je u Crnoj Gori dominantna politika u odnosu na ekonomiju.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović napisao je ranije danas na svom Tviter nalogu da je na sjednici Vlade Crne Gore usvojen paket restriktivnih mjera prema Rusiji.

Za sankcije Rusiji glasalo je sedam članova Vlade, dok je jedan bio uzdržan.

Za sankcije su glasali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Uzdržan je bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Sjednici nijesu prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji je na Delfi ekonomskom forumu, te ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Bonus video: