Đukić: Demokrate iznose neistine i obmanjuju javnost

"U susret lokalnim izborima, u nedostatku ideja i argumenata, kao i usled njihovog "rata" sa svima, sve i svakoga napadaju i označavaju sa "nezakonitošću""

6668 pregleda 1 komentar(a)
Đukić, Foto: Dragana Šćepanović
Đukić, Foto: Dragana Šćepanović

Već treći put za redom, tvrdi predsjednik Skupštine opštine Kolašin (SO) Milan Đukić, Demokrate, u svojim saopštenjima, "iznose neistine i obmanjuju javnost".

Prema njegovim riječima, jedini politički koncept rukovodstva Demokrata u Kolašinu je "blaćenje i diskreditacija svih onih koje smatraju političkom konkurencijom".

"Ako ja kao predsjednik SO, kako kažu, takozvane, "demokrate", "sprovodim pravno nasilje", onda oni njihovim saopštenjima "sprovode mentalno nasilje" koje nema ni smisla ni političkog ukusa. Demokrate već treći put za redom iznose neistine i obmanjuju javnost jer, očigledno, drugo i ne znaju da rade. Jedini politički koncept "male grupa odabranih", koja je sebe ustoličila kao rukovodstvo Demokrata u Kolašinu, jeste blaćenje i diskreditacija svih onih koje smatraju političkom konkurencijom. Da urade nešto kreativno, da nametnu ideje ili pokrenu napredak zajednice, pisci saopštenja koji se kriju iza OO, niti umiju sada niti su umjeli onda kada su vršili vlast u Kolašinu od 2014. do 2018. godine. U susret lokalnim izborima, u nedostatku ideja i argumenata, kao i usled njihovog "rata" sa svima, sve i svakoga napadaju i označavaju sa "nezakonitošću"", napisao je Đukić reagujući na saopštenje odborničkog kluba Demokrata.

dokumenta Milan Đukić
foto: Dragana Šćepanović

On tvrdi da je, povodom presude predsjedniku Opštine, tražio prvo mišljenje sekretara Skupštine. Potom se, kaže, obratio Upravnoj inspekciji i Direktoratu za normativno uređenje sistema javne uprave i harmonizaciju propisa. Đukić objašnjava da je od Upravne inspekcije dobio odgovor "da nijesu nadležni u toj pravnoj stvari".

"Radi javnosti koju ove stvari ponajmanje interesuju, moram da istaknem da sam povodom presude predsjedniku Opštine najprije tražio mišljenje i tumačenje sekretara Skupštine, kome zakon nalaže da se stara o zakonitosti rada Skupštine, očekujujući jasne postupke i procedure koji će onemogućiti da se ovim manipuliše u javnosti. Obzirom da sam dobio tumačenje sekretara Skupštine koje mi nije bilo jasno, vođen javnim interesom i poštovanjem prema instituciji koju predstavljam, i lično sam se obratio Upravnoj inspekciji i Direktoratu za normativno uređenje sistema javne uprave i harmonizaciju propisa. Od upravne inspekcije sam dobio odgovor u kome naglašavaju da „nijesu nadležni u ovoj upravnoj stvari“ a koji dajem javnosti na uvid, a od Direktorata još uvijek očekujem odgovor", kaže predsjednik SO.

dokumenta Milan Đukić
foto: Dragana Šćepanović

Prema jegovim riječima "Demokrate prikrivaju i obmanjuju javnost". Kaže i da je činjenica da Upravna inspkecija ni u jednom odgovoru "ne navodi predsjednik Skupštine i njegove obaveze i nadležnosti u ovom slučaju". To se odnosi, kaže, i na odgovore koje su dobile Demokrate i na odgovor predsjedniku SO.

"Obavještenje Upravne inspekcije jasno pokazuje da, kao predsjednik SO nijesam prekršio ni jedan zakon, ali Demokratama to nije ni bitno, jer to dobro znaju, već im je bitna samo manipulacija u političke svrhe. Državna institucije će dati konačan odgovor šta je čija zakonska obaveza u ovom slučaju. U tom smislu, kao i oni, vođen javnim interesom, obavijestiti ću sve državnih organe o daljim postupanjima u ovom slučaju koji se zloupotrebljava u političke svrhe", najavljuje Đukić.

dokumenta Milan Đukić
foto: Dragana Šćepanović

On kaže da su "tračerenje i pokušaj jeftine manipulacije navodi Demokrata oko navodnih sastanaka sa DPS-om i pritiska te partije na predsjednika SO".

"Javnost obavijestio još u decembru prošle godine da za mene koalicija više ne postoji i da idemo svako svojim putem. Jedina obaveza koju sam imao do kraja mandata jesu građani Kolašina, to jest, odluke i projekti u njihovom interesu. Konkretno, trenutno su najvažniji izbor novog predsjednika OIK, kao i izgradnja sportske infrastrukture na Lugu za potrebe MOSI igara koju su blokirali i opstruirali upravo Demokrate na državnom i DPS na lokalnom nivou. I dalje se nadam da će se taj projekat realizovati. Ukoliko se to ne desi, biće jasno kome je od nas bio najvažniji interes građana Kolašina, a kome je, nažalost, bio bitniji interes partije u podjelama, sukobima i svojevrsnom političkom i medijskom blatu koje su napravile najveće crnogorske partije", poručuje Đukić.

Bonus video: