Demokrate: Đukić i DPS neistinama uveseljavaju kolašinsku javnost

“Demokrate nemaju ništa lično protiv gospodina Milosava Bulatovića, kako vi to pokušavate da predstavite svojim 'kratkim i sažetim' saopštenjima. Mnogi od vas su i javno i tajno radili protiv njega, sad ga branite jer znate da nakon pravosnažne presude u narednom periodu ne može obavljati bilo koju javnu funkciju”

3568 pregleda 32 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milan Đukić i partijski vrh lokalne Demokratske partije socijalista (DPS), kako kažu u odborničkom klubu Demokrata, “opet sinhronizovano i zajedničkim snagama, kao u dobra stara vremena, uveseljavaju neistinama kolašinsku javnost”. Demokrate poručuju Đukiću “da ne glumi političku žrtvu kroz javne nastupe”.

“Gospodine Đukiću, umjesto što sebe pokušavate opravdati glumeći političku žrtvu kroz javne istupe, utvrdite saziv za sjednicu SO na kojoj ćemo vam rado demonstrirati da na Vas ne gledamo kao na konkurenciju ni u ličnom, ni u političkom smislu. A na izborima tek nemate šta da tražite, tako da ne dižite cijenu tamo gdje je nema. Umjesto da smognu snage, primijene zakon i zakažu sjednicu lokalnog parlamenta, gdje se konstatuje prestanak mandata po sili zakona osuđenom Milosavu Bulatoviću. Đukić i partijski vrh lokalnog DPS-a, pokušavajući da bezuspješno diskredituju Demokrate, opet sinhronizovano i zajedničkim snagama, kao u dobra stara vremena, uveseljavaju neistinama kolašinsku javnost”, piše u odgovoru Demokrata predsjedniku SO i DPS.

Demokrate kažu da bi “i za političke laike napuštanje koalicije značilo i napuštanje funkcije”. To ne važi, objašnjavaju, za Đukića, koji je, kako kažu "politički na aparatima" budući da nema ni saveznike, ni svoju partiju, pa mu je od političke karijere ostala samo još fotelja”. Ne može se, kako su napisali “čitajući iznuđena saopštenja DPS i Đukića utvrditi ko je vlast, a ko koalicija”.

“Demokrate nemaju ništa lično protiv gospodina Milosava Bulatovića, kako vi to pokušavate da predstavite svojim 'kratkim i sažetim' saopštenjima. Mnogi od vas su i javno i tajno radili protiv njega, sad ga branite jer znate da nakon pravosnažne presude u narednom periodu ne može obavljati bilo koju javnu funkciju”, piše u odgovoru odborničkog kluba Demokrata

Riječ je, podsjećaju, “o poštovanju zakona koji treba da sprovede Đukić, kako je i sam istakao u dostavljenom dokumentu”. U tom dokumentu, kažu Demokrate, potvrđeno je “da je Skupština nadležna za donošenje akta kojim se konstatuje prestanak mandata”.

“Ali, očigledno, kod Đukića, rukovodstva DPS-a na lokalnom nivou i koordinatora sa strane je došlo do primjene principa 'puj pike, ne važi se'. Tako su, uoči lokalnih izbora, udruženo i pomiriteljski, odlučili da obrišu sve uvrede, iznošenje afera i nezakonitih radnji koje su jedni drugima spočitavali u prethodne četiri godine, a koje ne bi mogle stati čak ni u kilometar i po našeg saopštenja. Zato moramo dodati još koji kilometar da podsjetimo građane kako ste se isti vi 'branioci lika i djela' sada već nezakonitog predsjednika Opštine Bulatovića spoticali na svakom ćošku. Za to ste koristili svaku priliku koja vam se pruži kako u javnim nastupima tako i izakulisno po gradskim kafanama i partijskim štabovima nazivajući njegove saradnike i njega politički nesposobnim”, poručile su Demokrate Đukiću i DPS.

Kažu i da “sigurno OO Demokrata tokom 2018. godine nije prvog čovjeka grada podstrekao na vršenje krivičnog djela”. To su učinili, objašnjavaju Demokrate, “isti ovi 'anonimni savjetnici' koji ga sada brane blijedim saopštenjima, a tada su ga smjenjivali zbog nesposobnosti da razriješi kadrove prethodne vlasti”.

"Na kraju želimo da poručimo tandemu 'Đukić - OO DPS' da ćemo o poštenom životu i savjesnom radu pojedinaca nekom drugom prilikom - svakako uskoro. A o poštenju i savjesti DPS-a i koalicionih partnera - samo na jedan način: na sudu naroda za dva mjeseca, kada odlaze u političku prošlost našeg grada”, zaključuju iz odborničkog kluba Demokrata.

Bonus video: