SNP u utorak o tome da li im je prihvatljiv ulazak SDP-a u vladu

Glavni odbor partije, prema Statutu, odlučuje dvotrećinskom većinom

22400 pregleda 128 reakcija 128 komentar(a)
Sa posljednje sjednice Glavnog odbora SNP-a, Foto: Luka Zeković
Sa posljednje sjednice Glavnog odbora SNP-a, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) trebalo bi u utorak na sjednici Glavnog odbora (GO) da odluči da li joj je prihvatljivo da Socijaldemokratska partija (SDP) bude dio buduće vlade - nezvanično saznaju "Vijesti".

Sjednica bi trebalo da bude održana u Podgorici.

SNP je uslovio otpočinjanje pregovora o manjinskoj vladi neulaskom Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i SDP-a u nju.

GO SNP-a, prema Statutu partije, odlučuje dvotrećinskom većinom.

"Vijesti" su ranije pisale da bi SNP mogao da prihvati razgovore o ulasku SDP-a u vlast, zato što je ta partija nekoliko godina u opoziciji.

Na učešću stranaka Damira Šehovića (SD) i Raška Konjevića (SDP) u vlasti insistira DPS, koji je njihov bivši koalicioni partner.

DPS je prethodno najavio da će podržati manjinsku vladu, ali da neće biti u njoj.

Mandatar Dritan Abazović (Građanski pokret URA) je 3. marta dobio mandat za formiranje manjinske vlade, koju je ponudila koalicija “Crno na bijelo” čiji je dio.

Od tada su iz GP URA u više navrata najavljivali da su pregovori pri kraju i da će mandatar predstaviti program i sastav vlade, ali se to još nije desilo.

Izvršni direktor GP URA, Zoran Mikić, najavio je sinoć da će Abazović "prije pravoslavnog Vaskrsa predati zahtjev za sazivanje sjednice parlamenta, i saopštiti javnosti sastav nove vlade".

Bonus video: